Spanje op tv: ‘Hollandse Makelaars aan de Costa’ bij RTL5

Spanje op tv: ‘Hollandse Makelaars aan de Costa’ bij RTL5
Beeld: RTL5

Spanje op tv: ‘Hollandse Makelaars aan de Costa’ bij RTL5

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje is regelmatig op de Nederlandse en Belgische televisie te zien en na het succesvolle seizoen van ‘We zijn er bijna’ dat zich dit keer geheel in Spanje afspeelde, is het sinds drie weken ook tijd voor het nieuwe RTL5 programma ‘Hollandse makelaars aan de Costa’. Zoals de naam al aangeeft worden elke maandagavond Nederlandse makelaars die ergens aan de Costa werken in Spanje gevolgd terwijl ze potentiële klanten rondleiden.

Vijf Nederlandse makelaars geven in het programma ‘Hollandse makelaars aan de Costa’ een bijzonder kijkje in hun werk en leven aan de Spaanse Costa. Elke week worden Eric Jan & Daphne, Jelco & Nynke, Michel & Marcel, Pascal & Ed en de familie Niessen gevolgd door de camera’s van RTL5. Hoe laten deze excentrieke makelaars uit Nederland landgenoten verliefd worden op een woning aan de Costa Blanca en op de bijbehorende Spaanse levensstijl?

De eerste aflevering werd op maandag 10 oktober uitgezonden waarna de afleveringen op 17 en 24 oktober volgden. Voor maandagavond 31 oktober staat de vierde aflevering gepland die al te bekijken is via NLZiet als je daar geabonneerd bent. In de afleveringen worden dus makelaars gevolgd door op soms bijzonder wijze huizen zoeken voor Nederlanders die of een budget hebben van meer dan 1,5 miljoen euro of het rustiger aan doen met een budget van 250 duizend euro.

Makelaars

Pascal en Ed
Pascal woont vier jaar in Spanje en Ed al meer dan 25 jaar. Ed spreekt vloeiend Spaans en voelt zich na al die jaren sterk verbonden met de Spaanse cultuur. Het bedrijf Nelemans Real Estate is in 2007 opgericht en het management heeft meer dan veertig jaar ervaring in de makelaardij.

Eric Jan en Daphne
Eric Jan woont al 18 jaar in het Spaanse Alicante en heeft drie kinderen. De samenwerking met zijn verloofde Daphne zit wel goed. Met Eric Jan als CEO en projectontwikkelaar en Daphne als home concept ontwerper richten ze zich met hun bedrijf Bella House op het hogere woningsegment en dan voornamelijk nieuwbouw.

Jelco en Nynke
Jelco en Nynke zijn de eigenaren van Droomhuis Spanje. Sinds twaalf jaar wonen zij samen met hun dochter Maren in het zonnige Murcia. Nynke is het hart van de zaak en houdt zich bezig met de klantenservice. Jelco verzorgt de sales van het bedrijf en gaat op pad met hun klanten. Ze nemen hun klanten bij de hand en focussen zich over het algemeen op nieuwbouw, maar verkopen ook bestaande bouw.

Marcel en Michel
Michel en Marcel zijn twaalf jaar gelukkig met elkaar en hebben hun liefde vorig jaar bekroond met een bruiloft. De twee stadsmensen wonen sinds drie jaar permanent in Benidorm en zijn actief in de zonnige regio Costa Cálida en Costa Blanca. Ze vullen elkaar aan met een duidelijke taakverdeling; Marcel richt zich op social media en Michel op de sales. De makelaardij is niet hun enige passie: ze zijn ook de managers van een Nederlandse volkszangeres.

Familie Niessen
Mannie Niessen is de oprichter van Mi Casa Familie en is in 1989 naar Spanje vertrokken. Inmiddels is zijn bedrijf uitgegroeid tot een heus imperium met een makelaardij, een zorgcentrum en een hotel. Ook ontwikkelen ze zelf huizen die ze vervolgens verkopen. Zijn zoon Bas heeft de dagelijkse leiding, dochter Inge geeft leiding aan het zorgcentrum en zoon Bennie leert nu de kneepjes van de makelaardij.

HERINNERING: Vanaf vrijdag 4 november het populaire Omroep MAX programma ‘Droomhuis gezocht’ weer te zien op NPO1. In de eerste aflevering wordt meteen al Spanje bezocht, om precies te zijn de Costa Dorada in de provincie Tarragona. Lees daar HIER meer over.

casalunya1
Vanaf 4 november nieuw seizoen ‘Droomhuis Gezocht’ met Spanje in de eerste aflevering
Vanaf vrijdag 4 november is bij Omroep MAX het nieuwe seizoen van Droomhuis Gezocht te zien dat meteen start in Spanje waar makelaar Hieke de stad Tarragona en de omgeving van Cambrils laat zien.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud