Search
menu
Search

Overzicht boeken over Spanje gepubliceerd in 2023

Overzicht boeken over Spanje gepubliceerd in 2023
Beeld: via canva.com

Overzicht boeken over Spanje gepubliceerd in 2023

2023 was weer een goed boekjaar met veel boeken die over Spanje gaan of door Spaanse schrijvers en schrijfsters werden geschreven en in 2023 in het Nederlands verschenen. We hebben regelmatig aandacht besteed aan deze interessante boeken, maar we geven nogmaals een kort overzicht met links zodat ze meteen kunnen worden aangeschaft, net voordat het jaar eindigt (of net nadat het nieuwe jaar begint).

‘Terug naar de Costa Blanca’

Zoals in het eerste boek ‘Enkeltje Costa Blanca’ van Joke Burink was te lezen, hebben hoofdpersoon John Sijtsma en zijn vrouw Mary aan de Costa Blanca een bloedstollend avontuur beleefd. In het nieuwe boek ‘Terug naar de Costa Blanca’ zijn John en Mary inmiddels weer in hun woonplaats Southampton. Je kunt HIER het boek meteen bestellen.

‘Typisch Spanje, rondgang door een eigenzinnig land’

Ok, het boek ‘Typisch Spanje rondgang door een eigenzinnig land’, geschreven en samengesteld door Frieda Kleinjan, werd niet in 2023 gepubliceerd, maar het is nog steeds een interessante bundel met fascinerende verhalen over uiteenlopende onderwerpen: architectuur, beeldende kunst, literatuur, sport, film, natuur, muziek, tradities… Al die verschillende cultuuruitingen vormen de identiteit van Spanje, leggen de ziel ervan bloot, tonen het land in al haar schakeringen. Je kunt HIER het e-boek meteen bestellen.

‘Het binnenland van Spanje in 22 autoroutes’ (Rik Zaal)

Uiteraard gaat het nieuwste boek van Rik Zaal weer over Spanje en omschrijft hij in ‘Het binnenland van Spanje’ 22 autoroutes door het Spanje ver weg van de kust, voor velen het onbekende Spanje. Onderweg passeer je in de reisgids ‘Het binnenland van Spanje in 22 autoroutes’ mooie kerken, kastelen en stadjes en dorpen met goede restaurants. Deze gids staat grotendeels met de rug naar de kust en de overbevolkte stranden en steden waar het toerisme akelig floreert. Bestel het boek meteen HIER en begin snel je Rik Zaal avontuur door het binnenland van Spanje.

‘Normaal zijn is gevaarlijk’

In ‘Normaal zijn is gevaarlijk’ gaat de Spaanse schrijfster Rosa Montero speciaal in op vrouwelijke auteurs die niet alleen tegen hun eigen demonen moesten strijden, maar ook tegen seksisme en repressieve man-vrouwverhoudingen. Montero weet het levendig te maken met persoonlijke voorbeelden en bekende vrouwelijke auteurs als Janet Frame, Sylvia Plath en Doris Lessing. Een zeer toegankelijk verhaal over het ontstaan van creativiteit. Je kunt HIER het boek meteen bestellen.

‘Het Spaanse van Spanje’ (Cees Nooteboom)

In 2023 is het nieuwste boek van de gerenommeerde schrijver Cees Nooteboom verschenen. In dit geval gaat het om een bundeling van de mooiste literaire verhalen over Spanje van de auteur van ‘De omweg naar Santiago’. De schrijver schrijft “Armzalig degenen die hun Spanje alleen aan de toeristenkusten zoeken, er is nog een ander Spanje, oneindig veel groter en onbekender dat van de gewone mensen en verborgen schatten, het Spanje dat ik al jaren zoek en vind“, aldus Cees Nooteboom die grote delen van het jaar op het Baleareneiland Menorca woont. Je kunt HIER het boek meteen bestellen.

‘Het dorp van de herinneringen’

In de wonderbaarlijke roman ‘Het dorp van de herinneringen’ vertelt de Spaanse schrijver Juan Gómez Bárcena via de geschiedenis van zijn geboorteplaats het verhaal van het leven. Hij gebruikt de literatuur om daar te komen waar documenten en wetenschap niet kunnen gaan. De lezer zal zich weer als een kind in de bioscoop voelen, die getuige is van het ontstaan van de wereld. Je kunt HIER het boek meteen bestellen.

Hoe begin ik met een B&B in Spanje?

Heel wat mensen dromen ervan om in binnen- of buitenland met een Bed & Breakfast of B&B te beginnen. Voor velen lijkt dit de ideale manier om het leven minder jachtig te maken. Maar hoe doe je dat? Het boek ‘Hoe begin ik een B&B’ geeft het antwoord op tal van praktische vragen: Is het echt iets voor jou? Wat zijn de regels en de beperkingen? Wat zijn de risico’s en hoe ziet het financiële plaatje eruit? Waarop moet je letten als je een huis in het buitenland koopt en vanaf wanneer is mijn zaak rendabel? De 2023-versie van dit boek is HIER te bestellen.

‘Fietsen als een trein’

Spanje ontdekken op de fiets over oude spoorlijnen: wat krijg je dan? Eindeloos trappen door de uitgestrekte natuur, je vergapen aan oude stationsgebouwen, ‘s middags uitgebreid lunchen in kleine dorpjes waar nooit een toerist lijkt te komen. Of eindig je scheldend omdat je voor de zoveelste keer verdwaald bent en krijg je nachtmerries over talloze gitzwarte tunnels? In het boek “Fietsen als een trein” wordt de lezer op vermakelijke wijze meegenomen op een reis over ‘vias verdes’ dwars door het verrassende binnenland van Zuid-Spanje. Je kunt HIER het boek meteen bestellen.

‘Feniks op de Finca’

Veel Nederlanders en Belgen dromen ervan om een ‘Finca’ te hebben in Spanje en om daar een nieuw leven op te bouwen. Dat deden ook Ema en Bas, die besloten een Finca te kopen in Granada. Net als de wereld op slot gaat vanwege de pandemie, reizen ze af naar hun nieuwe avontuur. Ze burgeren vrij snel in door een warme ontvangst van buren die hen met raad en daad bijstaan, gepast en ongepast. In het boek ‘Feniks op de Finca’ zijn hun avonturen te lezen. Je kunt HIER het boek meteen bestellen.

‘Tapas: verhalen en recepten’ (Edwin Winkels)

‘Tapas: verhalen en recepten’ is een prachtig boek dat de liefde voor tapas en Spanje perfect weet te vangen. Het boek is opgedeeld in twee delen: het eerste deel bevat verhalen over de reizen die de auteurs Edwin Winkels en Janneke Vreugdenhil hebben gemaakt door Spanje, het tweede deel bevat recepten voor veertig van de populairste tapas en raciones. Je kunt HIER het boek meteen bestellen.

boekendag
15x boeken en romans van Spaanse auteurs om Wereldboekendag te vieren
Op 23 april is het Wereldboekendag en dat willen wij vieren met een overzicht van 15 boeken en romans van Spaanse schrijvers en schrijfsters die in het Nederlands vertaald zijn. Lees je ook mee?
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud