Het kasteel van Daenerys uit Game of Thrones in Baskenland wellicht alleen nog betaald te bezoeken

Pixabay
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

BILBAO – Wellicht heb je er nog nooit van gehoord en dat is misschien ook wel logisch want deze attractie of monument in het Baskenland heeft niet de makkelijkste naam gekregen. We hebben het hier over San Juan de Gaztelugatxe, gelegen in de gemeente Bermeo op slechts 30 minuten rijden van de stad Bilbao. De spectaculaire trappen, de natuur en omgeving en een computer gemaakt kasteel waren te zien in The Game of Thrones als de vesting van Daenerys waar de draken over de hoofden van de bezoekers vlogen.

Deze kerk was in Spanje al zeer bekend vanwege de spectaculaire ligging op een eilandje in de Atlantische Oceaan welke alleen te bereiken is via een lange kronkelige trap met 241 treden maar dankzij seizoen 7 van de The Game of Thrones tv-serie is het aantal nationale en internationale toeristen flink gestegen. Zo erg dat de gemeente erover nadenkt om entreegeld te gaan vragen en een limiet aan bezoekers in te gaan stellen.

In de televisieserie is de kerk op de rots weggehaald en via computeranimatie vervangen door de vesting Dragonstone of in het Spaans Rocadragón wat het kasteel is van Daenerys Targaryen en haar draken. Wat wel te zien is zijn de trappen die naar het kasteel voeren en die, net zoals de omliggende stranden, van aflevering een tot en met zeven van seizoen 7 te zien waren.

San Juan de Gaztelugatxe is te vinden in de Baskische gemeente Bermeo, op 35 kilometer van het Guggenheim museum in de stad Bilbao. De gemeente Bermeo denkt er nu over na om via ticketing de toegang tot de trappen, het eilandje en de kerk te gaan controleren en om via pricing ook geld daarvoor te gaan vragen. Deze twee maatregelen vormen onderdeel van een totaal van 85 actiepunten die de gemeente Bermeo in samenwerking met de Baskische regioregering willen gaan invoeren om het geheel niet alleen te beschermen maar ook via entreegelden het onderhoud te bekostigen.

Op dit moment is echter niets bekend over wat een eventuele entreeprijs zou kunnen zijn en hoeveel bezoekers er dagelijks maximaal toegelaten gaan worden. Volgens de gemeente zijn er vele varianten mogelijk en dient men alle mogelijke plannen te bestuderen om de beste te kiezen. Voorlopig is San Juan de Gaztelugatxe dus nog gratis en ongelimiteerd te bezoeken maar dat kan dus gaan veranderen in de toekomst.

Gedurende de zomermaanden van 2017 heeft het geheel bijna 280.000 bezoekers ontvangen terwijl dat voor de opnames van Game of Thrones seizoen 7 nog geen 100.000 bezoekers waren. De meeste buitenlandse bezoekers waren afkomstig uit de Verenigde Staten, Frankrijk, Italië, Groot Brittannië en Argentinië.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.