Het kasteel van Daenerys uit Game of Thrones in Baskenland wellicht alleen nog betaald te bezoeken

Pixabay
Beeld: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BILBAO – Wellicht heb je er nog nooit van gehoord en dat is misschien ook wel logisch want deze attractie of monument in het Baskenland heeft niet de makkelijkste naam gekregen. We hebben het hier over San Juan de Gaztelugatxe, gelegen in de gemeente Bermeo op slechts 30 minuten rijden van de stad Bilbao. De spectaculaire trappen, de natuur en omgeving en een computer gemaakt kasteel waren te zien in The Game of Thrones als de vesting van Daenerys waar de draken over de hoofden van de bezoekers vlogen.

Deze kerk was in Spanje al zeer bekend vanwege de spectaculaire ligging op een eilandje in de Atlantische Oceaan welke alleen te bereiken is via een lange kronkelige trap met 241 treden maar dankzij seizoen 7 van de The Game of Thrones tv-serie is het aantal nationale en internationale toeristen flink gestegen. Zo erg dat de gemeente erover nadenkt om entreegeld te gaan vragen en een limiet aan bezoekers in te gaan stellen.

In de televisieserie is de kerk op de rots weggehaald en via computeranimatie vervangen door de vesting Dragonstone of in het Spaans Rocadragón wat het kasteel is van Daenerys Targaryen en haar draken. Wat wel te zien is zijn de trappen die naar het kasteel voeren en die, net zoals de omliggende stranden, van aflevering een tot en met zeven van seizoen 7 te zien waren.

San Juan de Gaztelugatxe is te vinden in de Baskische gemeente Bermeo, op 35 kilometer van het Guggenheim museum in de stad Bilbao. De gemeente Bermeo denkt er nu over na om via ticketing de toegang tot de trappen, het eilandje en de kerk te gaan controleren en om via pricing ook geld daarvoor te gaan vragen. Deze twee maatregelen vormen onderdeel van een totaal van 85 actiepunten die de gemeente Bermeo in samenwerking met de Baskische regioregering willen gaan invoeren om het geheel niet alleen te beschermen maar ook via entreegelden het onderhoud te bekostigen.

Op dit moment is echter niets bekend over wat een eventuele entreeprijs zou kunnen zijn en hoeveel bezoekers er dagelijks maximaal toegelaten gaan worden. Volgens de gemeente zijn er vele varianten mogelijk en dient men alle mogelijke plannen te bestuderen om de beste te kiezen. Voorlopig is San Juan de Gaztelugatxe dus nog gratis en ongelimiteerd te bezoeken maar dat kan dus gaan veranderen in de toekomst.

Gedurende de zomermaanden van 2017 heeft het geheel bijna 280.000 bezoekers ontvangen terwijl dat voor de opnames van Game of Thrones seizoen 7 nog geen 100.000 bezoekers waren. De meeste buitenlandse bezoekers waren afkomstig uit de Verenigde Staten, Frankrijk, Italië, Groot Brittannië en Argentinië.

https://www.instagram.com/p/BWqE0QAHyCz/
https://www.instagram.com/p/BWj5qqFAoHf/
https://www.instagram.com/p/BWrxMqxAKHa/
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.