Brug in Murcia begeeft het onder het gewicht van een cementwagen

Brug in Murcia begeeft het onder het gewicht van een cementwagen
Beeld: 112 Mucia / Twitter

Brug in Murcia begeeft het onder het gewicht van een cementwagen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – Een metalen brug over de Rio Segura rivier in de gemeente Beniel in de autonome regio Murcia is maandagmiddag in elkaar gestort. De brug kon het gewicht niet aan van een cementwagen en stortte met vrachtwagen en al in de rivier. 

Het voorval deed zich maandagmiddag rond 16.30 uur voor nabij een natuurgebied dat El Secano heet, gelegen in de gemeente Beniel. 

De vrachtwagenchauffeur reed met zijn volgeladen cementwagen over de brug maar deze begaf het onder het enorme gewicht. Het is verboden om met zware vrachtwagens van meer dan 3,5 ton over deze brug te rijden.

De chauffeur raakte lichtgewond en kon zelf via het raampje uit zijn cementwagen (hormigonera) komen. Nadat hij uit de rivier was gehaald werd de chauffeur uit voorzorg en voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens inwoners van dit gebied wordt de brug ondanks het verbod toch gebruikt door veel vrachtwagenchauffeurs omdat dit een veel kortere weg is dan helemaal omrijden over de weg.

De burgemeester van Beniel heeft al aangegeven dat de oude brug die nooit eerder voor problemen heeft gezorgd en in goede staat verkeerd vervangen zal worden door een nieuwe brug die volgens haar snel klaar zal zijn.

Ga naar de inhoud