Brug in Murcia begeeft het onder het gewicht van een cementwagen

Brug in Murcia begeeft het onder het gewicht van een cementwagen
Beeld: 112 Mucia / Twitter

Brug in Murcia begeeft het onder het gewicht van een cementwagen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – Een metalen brug over de Rio Segura rivier in de gemeente Beniel in de autonome regio Murcia is maandagmiddag in elkaar gestort. De brug kon het gewicht niet aan van een cementwagen en stortte met vrachtwagen en al in de rivier. 

Het voorval deed zich maandagmiddag rond 16.30 uur voor nabij een natuurgebied dat El Secano heet, gelegen in de gemeente Beniel. 

De vrachtwagenchauffeur reed met zijn volgeladen cementwagen over de brug maar deze begaf het onder het enorme gewicht. Het is verboden om met zware vrachtwagens van meer dan 3,5 ton over deze brug te rijden.

De chauffeur raakte lichtgewond en kon zelf via het raampje uit zijn cementwagen (hormigonera) komen. Nadat hij uit de rivier was gehaald werd de chauffeur uit voorzorg en voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens inwoners van dit gebied wordt de brug ondanks het verbod toch gebruikt door veel vrachtwagenchauffeurs omdat dit een veel kortere weg is dan helemaal omrijden over de weg.

De burgemeester van Beniel heeft al aangegeven dat de oude brug die nooit eerder voor problemen heeft gezorgd en in goede staat verkeerd vervangen zal worden door een nieuwe brug die volgens haar snel klaar zal zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.