900 honden nemen deel aan hondenwandeling in Zaragoza

900 honden nemen deel aan hondenwandeling in Zaragoza
Beeld: facebook

900 honden nemen deel aan hondenwandeling in Zaragoza

Groot plezier voor trouwe viervoeters en hun baasjes afgelopen zondag in Zaragoza. 900 honden en hun begeleiders (meer dan 1800 in totaal) wandelden er een traject van vijf kilometer. Plezier en geblaf verzekerd.

Ongeduld, zenuwen en vooral veel plezier om een leuke dag. Dat was de combinatie die afgelopen zondag de toon zette in het Parque del Agua in Zaragoza. Om 10 uur ’s ochtends verzamelden bijna 900 honden van alle kleur en grootte er voor een dag in open lucht met 1800 mensen. De tweede editie was dat van de zogeheten Andada Canina (hondenwandeling).

De eerste hond die over de streep kwam, na amper 50 minuten, was de bordercollie Thais en haar begeleiders. Ze waren daarmee voor het tweede jaar op rij de eerste van de hele meute.

Vorig jaar waren er 700 dieren en 1500 personen aanwezig. Blijkbaar viel dat mee, want de mond-tot-mondreclame deed haar werk. “Het idee kwam er op basis van de vele loopwedstrijden die er zijn”, vertelt organisatrice Silvia Porras. “We kwamen tot het besef dat er, ondanks de variëteit, geen enkel speels festival gericht was op families, en al zeker geen waar de honden mee kunnen genieten van de activiteit.”

En als er één iets duidelijk is dan is het dat de honden in Spanje steeds meer als een extra volwaardig familielid worden gezien. Ze mogen Zaragoza al binnen in bibliotheken, publieke sportcentra en de diensten van de gemeente. Porras is ook voorzitster van “Tu perro es bienvenido” (je hond is welkom), een organisatie die zich al jaren voor de honden inzet.

Naast de wandeling was er ook kinderanimatie, workshops, een yoga klas voor honden en een voorstelling van de hondenbrigade van de brandweer en de Nationale Politie. Een evenement dat volgend jaar zonder twijfel opnieuw op de stadsagenda komt te staan.

hondenwandeling
Bijna 700 honden doen mee met eerste massale hondenwandeling in Zaragoza
In de hoofdstad van Aragón Zaragoza werd zondag de eerste massale hondenwandeling georganiseerd met bijna 700 honden en dubbel zoveel mensen die de wandeling van vijf kilometer in gezelschap aflegden.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud