Er zijn hotels in Benidorm die vanwege personeelstekort verdiepingen sluiten

Er zijn hotels in Benidorm die vanwege personeelstekort verdiepingen sluiten
Beeld: via canva.com

Er zijn hotels in Benidorm die vanwege personeelstekort verdiepingen sluiten

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Net zoals in veel andere sectoren, heeft ook het toerisme te maken met personeelstekorten in Spanje. Dat is vooral te merken in grote badplaatsen zoals Benidorm aan de Costa Blanca waar sommige hotels verdiepingen sluiten, omdat geen personeel wordt gevonden voor verschillende werkzaamheden.

Nuria Montes, de algemeen secretaris van de Valenciaanse hoteliers vereniging (Hosbec), luidt de noodklok: “Het vinden van werknemers vormt voor ons een enorme uitdaging.” Uit haar uitspraken blijkt dat er voor de hotels in Benidorm en ergens anders in de Valencia regio nog een personeelstekort is van 20%, wat overeenkomt met 16.000 tot 17.000 medewerkers in absolute getallen.

De situatie is zo kritiek dat sommige hotels al “verdiepingen hebben moeten sluiten, die ze niet in staat zijn te verhuren, door gebrek aan personeel om ze te beheren.” “Het betreft hotels die tijdens het hoogseizoen, wanneer ze in staat zouden zijn om 100% van het hotel vol te boeken, verdiepingen gesloten houden omdat ze niet voldoende personeel hebben voor de service,” voegt ze eraan toe.

Montes verklaart dat deze trend, die na de pandemie opgemerkt wordt, alle lagen van het personeel treft. “Het is lastig om minder gekwalificeerde posities, zoals kamermeisjes, schoonmakers of keukenhulpen in te vullen, maar er is eveneens een tekort aan gespecialiseerd personeel zoals chef-koks, receptionisten die meerdere talen spreken, en onderhoudshoofden”, merkt ze op.

Ga naar de inhoud