Spaans restaurant in Barcelona gekozen tot beste restaurant ter wereld

Spaans restaurant in Barcelona gekozen tot beste restaurant ter wereld
Beeld: Disfrutar / web

Spaans restaurant in Barcelona gekozen tot beste restaurant ter wereld

In de wereld van de haute cuisine is er één onderscheiding die boven alle andere uitsteekt: de titel van ‘Beste Restaurant ter Wereld’. Deze felbegeerde erkenning wordt toegekend door de prestigieuze lijst ‘The World’s 50 Best Restaurants’ en vertegenwoordigt het toppunt van culinaire prestaties en innovatie. Dit jaar is een Spaans restaurant gekroond tot beste ter wereld, maar opvallend genoeg staan er in de top 5 maar liefst 3 Spaanse restaurants.

In de bruisende wereld van gastronomie is er jaarlijks één evenement dat de aandacht trekt van fijnproevers, chefs en culinaire critici over de hele wereld: de onthulling van ‘The World’s 50 Best Restaurants’. Deze prestigieuze lijst bestaat al 22 jaar en is uitgegroeid tot een betrouwbare barometer voor culinaire innovatie en excellentie op wereldniveau.

In 2024 werd een nieuwe koning gekroond in de wereld van gastronomie. Het Spaanse restaurant Disfrutar, gelegen in het culinaire centrum van Barcelona, werd bekroond tot het beste restaurant ter wereld. Deze prestigieuze erkenning is een hoogtepunt in de reis van Disfrutar, dat sinds de opening in 2014 snel is gestegen in de gastronomische wereld.

Disfrutar, wat ‘genieten’ betekent in het Spaans, leeft zijn naam volledig na. Het restaurant staat bekend om zijn avant-garde benadering van de Catalaanse keuken, waarbij traditionele smaken worden gecombineerd met innovatieve kooktechnieken en presentaties die grenzen aan culinaire kunst. De chefs Oriol Castro, Eduard Xatruch en Mateu Casañas, brengen hun collectieve ervaring en creativiteit samen in een menu dat gasten meeneemt op een onvergetelijke smaakervaring.

De top 10 van ‘The World’s 50 Best Restaurants’ voor 2024 biedt een fascinerend inzicht in de huidige stand van zaken in de wereldwijde gastronomie. Na Disfrutar op de eerste plaats, vinden we een indrukwekkende line-up van culinaire zwaargewichten:

  1. Disfrutar (Barcelona, Spanje)
  2. Asador Etxebarri (Atxondo, Spanje)
  3. Table by Bruno Verjus (Parijs, Frankrijk)
  4. DiverXO (Madrid, Spanje)
  5. Maido (Lima, Peru)
  6. Alchemist (Kopenhagen, Denemarken)
  7. Quintonil (Mexico-Stad, Mexico)
  8. Atomix (New York, VS)
  9. Alléno Paris au Pavillon Ledoyen (Parijs, Frankrijk)
  10. Don Julio (Buenos Aires, Argentinië)

Deze top 10 weerspiegelt een interessante mix van gevestigde namen en nieuwkomers, traditionele keukens en innovatieve concepten. Opvallend is de sterke aanwezigheid van Spaanse restaurants, met drie vertegenwoordigers in de top 10. Dit bevestigt opnieuw de dominante positie van Spanje in de wereld van de haute cuisine.

Ga naar de inhoud