Catalaanse toerist eerste corona besmetting op het eiland La Graciosa

Catalaanse toerist eerste corona besmetting op het eiland La Graciosa
Beeld: Pixabay

Catalaanse toerist eerste corona besmetting op het eiland La Graciosa

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LANZAROTE – Het eiland La Graciosa voor de kust van Lanzarote bij de Canarische Eilanden was samen met het eiland Tabarca voor de kust van de provincie Alicante een van de weinige plaatsen waar het coronavirus niet was toegeslagen. Maar helaas is dat nu voorbij nadat een toerist uit Catalonië positief op COVID-19 werd getest en geïsoleerd in een appartement de komende 14 dagen moet doorbrengen.

De Catalaanse vrouw zelf heeft geen corona-symptomen maar is uit voorzorg geïsoleerd in een appartement op het eiland la Graciosa. Ondertussen is men met het contact onderzoek begonnen om na te gaan met wie de vrouw contact heeft gehad om mogelijk andere besmette personen te lokaliseren.

La Graciosa was het paradijs dat samen het eiland Tabarca corona-vrij was gebleven tijdens de noodtoestand, tijdens de de-escalatiefase en ook gedurende enkele weken na het eind van de noodtoestand.

De autoriteiten nemen alle voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat ondanks deze toerist die positief werd getest de inwoners van het eiland corona-vrij blijven.

LEESTIP: Twee eilanden zonder coronavirus besmetting in Spanje

Ga naar de inhoud