Grootste bosbrand dit jaar in Spanje: 10.000 ha en 3.100 evacuees in Huelva

Grootste bosbrand dit jaar in Spanje: 10.000 ha en 2.400 evacuees in Huelva
Beeld: Twitter

Grootste bosbrand dit jaar in Spanje: 10.000 ha en 3.100 evacuees in Huelva

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUELVA – De provincie Huelva heeft te maken met de meest verwoestende natuur- en bosbrand tot nu toe dit jaar in Spanje. Deze bosbrand heeft inmiddels alweer 10.000 hectare natuur verwoest en er moesten 2.400 inwoners uit verschillende dorpen geëvacueerd worden. UPDATE: Het aantal evacuees is zondagmiddag gestegen naar meer dan 3.100 inwoners.

De brand werd donderdagmiddag gemeld in het natuurgebied Olivargas in de gemeente Almonaster la Real in de provincie Huelva. Er moesten al snel diverse wegen worden afgesloten en honderden inwoners moesten hun huizen verlaten. Inmiddels is dat aantal gestegen naar 2.400 inwoners die nog niet naar hun woningen mogen terugkeren.

De aanhoudende wind die met snelheden van 50 km/uur over het getroffen gebied raast en de nog steeds hoge temperatuur hebben ervoor gezorgd dat de honderden brandweerlieden en militairen het vuur nog steeds niet onder controle hebben kunnen krijgen. 

Uit voorzorg besloten de autoriteiten in eerste instantie op vrijdag 250 inwoners te evacueren maar dat aantal is uitgegroeid naar 2.400 inwoners uit o.a.  Almonaster, El Campillo, La Zarza-Perrunal, Valverde del Camino en Zalamea la Real.

Ga naar de inhoud