Het monumentale Cáceres is klaar voor opnames ‘The Game of Thrones’ prequel

Het monumentale Cáceres is klaar voor opnames 'The Game of Thrones' prequel
Beeld: Arco de la Estrella / Wikimedia

Het monumentale Cáceres is klaar voor opnames ‘The Game of Thrones’ prequel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

CÁCERES – Het historische centrum van de monumentale stad Cáceres in Extremadura is er klaar voor. Al enkele weken is een team van specialisten alles aan het voorbereiden voor de opnames van de nieuwe tv-serie en opvolger/prequel van ‘The Game of Thrones’ serie ‘House of the Dragon’ die vanaf 2022 te zien zal zijn.

De prequel van populaire HBO-serie ‘The Game of  Thrones’ gaat ‘House of the Dragon’ heten en het verhaal speelt zich 300 jaar eerder af om meer te weten te komen over het begin van de Targaryen-dynastie en haar heerschappij in Westeros. De nieuwe serie zal naar verwachting tien afleveringen bevatten en in het voorjaar van 2022 in première gaan bij HBO.

De opnames vinden plaats van 11 tot 21 oktober op een tiental locaties in het historische centrum van Cáceres zoals de Arco de la Estrella of de pleinen Santa María, San Jorge en San Mateo. Er staan ook opnames gepland in het nabijgelegen Trujillo.

Het is de tweede keer dat de bedenkers van deze serie gekozen hebben voor Cáceres en Trujillo om opnames te maken. Dat gebeurde ook al in december 2016 toen er opnames plaatsvonden voor ‘The Games of Thrones’ seizoen 7 (2017). KLIK HIER voor een overzicht van alle opnameplaatsen in Spanje.

De serie House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin. Dat is een geschiedenis van de opkomst en ondergang van de familie Targaryen, de enige familie van draken-heersers die de Doom of Valyria overleefden. De prequel wordt gemaakt door Martin en Ryan Condal en Miguel Sapochnik gaat de pilot en enkele aanvullende afleveringen regisseren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.