Hippe bars in Madrid bieden steeds vaker tarotkaart-lezen met cocktails aan

Hippe bars in Madrid bieden steeds vaker tarotkaart-lezen met cocktails aan
Beeld: via canva.com

Hippe bars in Madrid bieden steeds vaker tarotkaart-lezen met cocktails aan

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De boodschappen van het universum vinden voet aan de grond in de Spaanse hoofdstad Madrid. In donkere kamers, geheimzinnig versierd en met extravagante namen, kun je steeds vaker door een tarotlezer jouw toekomst laten voorspellen. Steeds meer gewone restaurants kiezen voor dat aanbod om hun klanten te entertainen.

De laatste zaak die zich bij de trend aansloot, is cocktailbar Médium. De hippe bar in het hart van de Malasaña-wijk werkt sinds enkele weken samen met de mentalist Pablo Reijenstein. Voor 21 euro laat je er je toekomst lezen in de tarotkaarten met een lekkere cocktail erbij.

Volgens Raijenstein heeft de trend te maken met de recente geschiedenis. De pandemie en de oorlog hebben mensen onzekerder gemaakt. En dan grijpen ze sneller terug naar religie en spiritualiteit. Volgens Raijenstein is Tarot vooral een manier om in het onderbewuste van de mens binnen te raken. En daar heersen meestal dezelfde onzekerheden: geld, gezondheid en liefde.

En dat legt de zaken in Madrid geen windeieren. In het Italiaans restaurant La Margherita schatten ze dat de helft van de klanten speciaal voor de tarotkaarten komt. Ondertussen hebben ze er zelfs twee lezers in dienst.

Nadat steeds meer bars de trend kopieerden, wordt de drempel ook veel minder hoog. Je gaat een restaurant binnen en ziet daar de optie, eenvoudig toch? Tarotlezer Samanda vertelt: “Lang was het een taboe mij op te zoeken. In Madrid raakt het nu even erg genormaliseerd, en komen zelfs koppels open en bloot bij me langs”.

De praktijk van Samanda ligt echter niet in een hip restaurant. Aan de paseo de Santa María hangt bij nummer 4 een klein uithangbord: Colombiaanse tarotlezer Samanda. Lost al je problemen met hekserijen op, twijfel niet. Bij elke consultatie krijg je gratis een liefde stimulerende kaars met talisman. Bij Samanda betaal je 30 euro voor een consultatie.

Wie nieuwsgierig is geworden kan onder meer gaan kijken in La Santoría, La Margherita, la Reina Lagarta of Médium.

Ga naar de inhoud