96-jarige vrouw in Murcia overleden na aanval honden

96-jarige vrouw in Murcia overleden na aanval honden
Beeld: via canva.com

96-jarige vrouw in Murcia overleden na aanval honden

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een 96-jarige vrouw uit Alguazas (Murcia) is afgelopen weekend overleden in het ziekenhuis in de hoofdstad van de regio Murcia, als gevolg van de ernstige beten die ze op dinsdag kreeg van twee honden die haar aanvielen in El Paraje.

De vrouw zou op dinsdagmiddag naar El Paraje zijn gegaan om haar katten te voeren, een wijk met een agrarisch karakter. De dieren beten de vrouw over haar hele lichaam, waarbij ze haar armen openscheurden. De hulpverleners die met een ambulance arriveerden, konden haar niet behandelen totdat de eigenaren van de twee honden arriveerden en hun agressiviteit wisten te stoppen en de honden konden kalmeren.

Een jong stel van 24 en 25 jaar uit Molina de Segura zijn de eigenaren van de twee honden die de hoogbejaarde vrouw uit Alguazas hebben aangevallen. De honden waren eigendom van de vader van de jongeren, maar ze woonden in het huis van de groentetuin waar de honden waren.

De jongeren staan niet ingeschreven in het huis. Als ze dat wel waren geweest, zou de situatie minder ernstig zijn geweest, omdat ze dan niet twee gevaarlijke honden hadden achtergelaten. De honden zaten los op straat toen ze de vrouw aanvielen. De vrouw overleed aan haar verwondingen.

De jongeren hebben zich nog niet gemeld om de puppy’s die ze ook bij het landhuisje hebben te legaliseren. De burgemeester is verbaasd over hun reactie. De honden zitten in quarantaine en worden medisch gecontroleerd. De burgemeester vindt dat de jongeren zich niet bewust zijn van de ernst van de situatie en dat hun reactie “vrijwel betreurenswaardig” was.

Dit overlijden is het tweede dodelijke slachtoffer van een hondenaanval in Spanje in minder dan een week. Op 23 oktober werd een 27-jarige vrouw aangevallen door meerdere herdershonden in de gemeente La Hiniesta in de provincie Zamora. De vrouw overleed aan haar verwondingen.

Ga naar de inhoud