Nieuwe Pop-Up Store van IKEA met Zweedse delicatessen in Barcelona

Nieuwe Pop-Up Store van IKEA met Zweedse delicatessen in Barcelona
Beeld: IKEA.es

Nieuwe Pop-Up Store van IKEA met Zweedse delicatessen in Barcelona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Recent werd bekend dat IKEA een nieuwe winkel in het centrum van Barcelona gaat openen maar daar is een tijdelijke Pop-Up Store van IKEA bijgekomen. De tijdelijke winkelruimte biedt alleen de Zweedse delicatessen die in de normale IKEA vestigingen in de supermarkt te vinden zijn.   

Sinds vorige week en tot 1 maart 2021 heeft het winkelcentrum La Maquinista in Barcelona een IKEA winkel. Maar daar kun je niet terecht voor de meubels, beddengoed en hebbedingetjes van de IKEA maar wel voor de typische delicatessen. Denk daarbij aan de populaire zalm, balletjes, jam, snoep en chocolade.

Toch wil IKEA in deze tijdelijke Pop-Up Store ook iets meer bieden en is het ook mogelijk om speelgoed, kleine cadeaus, kerstversieringen en kleine huishoudelijke artikelen te kopen.

Planning studio

Naast de traditionele IKEA meubelwinkels in Badalona, l’Hospitalet de Llobregat en Sabadell, heeft Catalonië er op 24 september 2020 een nieuwe winkel bij gekregen. Deze werd echter niet geopend in een grote stad zoals Tarragona en Gerona (waar ooit IKEA winkels moesten komen) maar in Sant Pere de Ribes, niet ver weg van de kustplaats Sitges aan de Costa Barcelona.

De ‘IKEA Estudio de Planificación Les Roquetes’ is een nieuw concept winkel waarmee het Zweedse meubelconcern al eerder geëxperimenteerd heeft in steden als Londen, Stockholm en Kopenhagen. Madrid heeft reeds twee winkels in het centrum van de stad en op diverse andere plaatsen in het land de ‘Ikea Diseña’ winkels, zoals de recent geopende vestiging in Salt (Gerona) en binnenkort in Lerida.

De nieuwe ‘IKEA Planning Studio’ wordt geopend aan de Avenida Diagonal nummer 445-447 in een 544 m2 groot lokaal waar eerder de kledingzaak Nice & Crazy was gevestigd. Het is de eerste stadswinkel voor IKEA in Barcelona waar de keten al eens heeft geëxperimenteerd met een Pop-Up Store in de wijk El Born.

Verder zijn er nog veel meer plannen die IKEA heeft voor Catalonië want deze regio vertegenwoordigde 23% van de omzet met 331 miljoen euro in 2019. Het is de redactie niet bekend of er ook aan de andere kant van Barcelona, te weten de provincie Tarragona, een kleinere IKEA vestiging zal komen.

Ga naar de inhoud