Door de btw-verlaging op voedingsmiddelen moeten supermarkten 5000 prijzen aanpassen

Door de btw-verlaging op voedingsmiddelen moeten supermarkten 5000 prijzen aanpassen
Beeld: Canva

Door de btw-verlaging op voedingsmiddelen moeten supermarkten 5000 prijzen aanpassen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In slechts drie dagen tijd moeten de supermarkten en winkels die producten verkopen waarvan vanaf 1 januari 2023 de btw verlaagd wordt naar 0%, tussen de 3000 en 5000 prijzen aanpassen. Volgens de supermarktketens geen onmogelijke taak maar er is wel haast bij.

Recent werd bekend dat tijdens het derde steunpakket om de hoge kosten van de inflatie op te vangen en te compenseren, de btw op basisvoedingsmiddelen verlaagd wordt van het super gereduceerde 4% naar 0%. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om brood, brooddeeg, bakmeel, melk, kaas, eieren, fruit, groenten, peulvruchten, aardappelen, knollen en granen. De btw op olijf- en zaadoliën en pasta wordt ook verlaagd van 10% naar 5%.

Deze verlaging vanaf 1 januari 2023 zorgt ervoor dat winkels in sneltreinvaart alle nieuwe prijzen moeten uitrekenen en moeten aanpassen in de winkels. Het is volgens de belangrijkste voedseldistributeurs zoals Mercadona, Carrefour, Alcampo, Lidl en Aldi geen onmogelijke taak. Daarnaast wordt deze maatregel als positief ontvangen binnen de sector. Wel had de sector graag gezien dat de btw op vlees en vis verlaagd zou worden maar dat is uiteindelijk niet gebeurd.

basisproducten
Welke levensmiddelen hebben vanaf 2023 geen btw meer in Spanje?
Als onderdeel van het derde steunpakket om de hoge kosten van de inflatie te verlagen in Spanje, hebben diverse basisvoedingsmiddelen zoals brood, kaas, eie …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud