Tortilla de patatas: ¿Muy hecha of poco hecha? dat is de vraag

Tortilla de patatas: ¿Muy hecha of poco hecha? dat is de vraag
Beeld: Adobe Stock

Tortilla de patatas: ¿Muy hecha of poco hecha? dat is de vraag

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Naast de eeuwige discussie of de tortilla de patatas met of zonder ui gegeten moet worden is er ook een discussie of de bekende Spaanse aardappelomelet van binnen gaar, halfgaar of rauw gegeten moet worden. Zo heeft iedereen wel een mening maar de vraag is … wat vind jij als Spanjeliefhebber ervan? Hoe moet volgens jou de perfecte tortilla de patatas gegeten worden.

Er zijn veel discussies over wellicht (naast de paella) het nationale gerecht van Spanje: de tortilla de patatas. Zo wordt er vaak gediscussieerd of de tortilla de patatas met of zonder uit gegeten moet worden, of deze koud of warm moet zijn en of het beter is een tortilla de patatas zelf te maken of deze kant-en-klaar kopen.

Dit keer gaat de discussie echter over het feit of de tortilla de patatas van binnen rauw, halfgaar of gaar gegeten moet worden. Moet de aardappelomelet sappig zijn of moet deze droger zijn. Sommigen houden ervan als het eigeel uit de van de buitenkant harde tortilla sijpelt terwijl anderen liever hebben dat de tortilla hard van buiten en binnen is.

De discussie is gestart op Twitter waar op een tweet van Ibai maar liefst 6.700+ reacties kwamen. Op een foto met 8 foto’s van verschillende manieren om de tortilla de patatas te eten konden de lezers kiezen. DUS nu de vraag aan jou als lezer en Spanjefan … welk nummer is jouw tortilla de patatas?

2008a9bfa649b0fcac997f8f45ee4a7f
Ibai / Twitter

LEESTIP: Spaanse ‘tortilla de patata’ met of zonder ui

Discussies tortillas

Dit is dus een nieuwe discussie maar er zijn er meer zoals zelf maken Vs kant-en-klaar of warm Vs koud en zonder ui Vs met ui. Dan zijn er ook nog de discussies over tortillas de patatas met ‘espinaca’ ofwel spinazie of ‘chorizo’ ofwel Spaanse worst en of dat wel echte tortillas zijn of niet. Overigens niet te verwarren met ‘tortilla francesa’ want dat is een omelet (zonder aardappels).

Ga naar de inhoud