Tortilla de patatas: ¿Muy hecha of poco hecha? dat is de vraag

Tortilla de patatas: ¿Muy hecha of poco hecha? dat is de vraag
Beeld: Adobe Stock
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Naast de eeuwige discussie of de tortilla de patatas met of zonder ui gegeten moet worden is er ook een discussie of de bekende Spaanse aardappelomelet van binnen gaar, halfgaar of rauw gegeten moet worden. Zo heeft iedereen wel een mening maar de vraag is … wat vind jij als Spanjeliefhebber ervan? Hoe moet volgens jou de perfecte tortilla de patatas gegeten worden.

Er zijn veel discussies over wellicht (naast de paella) het nationale gerecht van Spanje: de tortilla de patatas. Zo wordt er vaak gediscussieerd of de tortilla de patatas met of zonder uit gegeten moet worden, of deze koud of warm moet zijn en of het beter is een tortilla de patatas zelf te maken of deze kant-en-klaar kopen.

Dit keer gaat de discussie echter over het feit of de tortilla de patatas van binnen rauw, halfgaar of gaar gegeten moet worden. Moet de aardappelomelet sappig zijn of moet deze droger zijn. Sommigen houden ervan als het eigeel uit de van de buitenkant harde tortilla sijpelt terwijl anderen liever hebben dat de tortilla hard van buiten en binnen is.

De discussie is gestart op Twitter waar op een tweet van Ibai maar liefst 6.700+ reacties kwamen. Op een foto met 8 foto’s van verschillende manieren om de tortilla de patatas te eten konden de lezers kiezen. DUS nu de vraag aan jou als lezer en Spanjefan … welk nummer is jouw tortilla de patatas?

Ibai / Twitter

LEESTIP: Spaanse ‘tortilla de patata’ met of zonder ui

Discussies tortillas

Dit is dus een nieuwe discussie maar er zijn er meer zoals zelf maken Vs kant-en-klaar of warm Vs koud en zonder ui Vs met ui. Dan zijn er ook nog de discussies over tortillas de patatas met ‘espinaca’ ofwel spinazie of ‘chorizo’ ofwel Spaanse worst en of dat wel echte tortillas zijn of niet. Overigens niet te verwarren met ‘tortilla francesa’ want dat is een omelet (zonder aardappels).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.