Spaanse schrijver Ildefonso Falcones brengt in augustus nieuw boek uit

Spaanse schrijver Ildefonso Falcones brengt in augustus nieuw boek uit
Beeld: Ildefonso Falcones / web

Spaanse schrijver Ildefonso Falcones brengt in augustus nieuw boek uit

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Spaanse schrijver Ildefonso Falcones heeft medegedeeld dat zijn nieuwste roman op 30 augustus uitgebracht wordt. De schrijver van meer dan 11 miljoen verkochte boeken heeft ook de Spaanse titel bekend gemaakt: ‘Esclava de la libertad’ letterlijk vertaald ‘Slaaf van de vrijheid’. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe Falcones-roman in het Nederlands wordt gepubliceerd.

De nieuwe roman gaat over de vrijheidsstrijd van twee zwarte vrouwen in verschillende tijden: de koloniale slavernij op Cuba en de 21e eeuw in Spanje. De eerste hoofdpersoon is Kaweca, een vrouw die het vermogen heeft om te communiceren met Yemayá, een wispelturige godin die haar af en toe de gave van genezing schenkt en haar de kracht geeft om haar broeders in hun doel te leiden.

De tweede hoofdpersoon is Lita in Madrid, een jonge mulat-vrouw die, ondanks haar studies, vanwege baanonzekerheid haar toevlucht neemt tot de markiezen van Santadoma. Ze hoopt op een baan in de bank die deze familie bezit. Maar terwijl zij zich onderdompelt in het bedrijf en hun verleden, komt Lita achter de oorsprong van het fortuin en gaat ze een juridische strijd aan.

De auteur

Ildefonso Falcones werkt in Barcelona als advocaat en leidt daar zijn eigen kantoor. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden schreef hij in vier jaar tijd zijn debuutroman, De Kathedraal van de Zee. Dit is een historische roman die zich in de middeleeuwen in Barcelona afspeelt tegen de achtergrond van de bouw van de Santa María del Mar kerk in de wijk El Born. Sinds de verschijning van het boek, eind 2006, zijn er in Spanje meer dan twee miljoen exemplaren van verkocht. Intussen is het boek in allerlei talen vertaald en in meer dan 30 landen verschenen. Maar Falcones heeft meer boeken geschreven die we hieronder vermelden waarbij we ook een link plaatsen zodat je deze prachtige boeken meteen kunt kopen.

boek
De boeken van de Spaanse schrijver Ildefonso Falcones die bij Netflix te zien zijn
De Spaanse schrijver Ildefonso Falcones heeft twee boeken geschreven waar Netflix series van gemaakt heeft, ‘Kathedraal van de Zee’ en ‘De erfgenamen’, maar hij heeft meer boeken geschreven.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud