Search
menu
Search

Duitse eigenaar van ‘bezette’ woning op Mallorca cel in vanwege veranderen sloten

Duitse eigenaar van ‘bezette’ woning op Mallorca cel in vanwege veranderen sloten
Beeld: via canva.com

Duitse eigenaar van ‘bezette’ woning op Mallorca cel in vanwege veranderen sloten

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Na een nacht in de gevangenis te hebben doorgebracht, heeft de Duitse huiseigenaar van een bezet chalet in Port d’Andratx op Mallorca zijn stilte doorbroken in een lokale krant. Hij werd gearresteerd door de Guardia Civil omdat hij de sloten van zijn huis had veranderd. Een week geleden hielden agenten van de Guardia Civil en de lokale politie van Andratx de Duitser aan die werd beschuldigd van het openbreken van sloten en het vervangen van de cilinders in de deuren van een chalet dat hij aan andere Duitsers had verhuurd in Port d’Andratx.

Dit voorval gebeurde in een huis waar een jong stel met hun kleine kinderen het pand tijdelijk verliet. De huiseigenaar, die uit Duitsland was overgekomen, greep deze kans aan om de sloten van het huis te veranderen. Toen de huurders terugkeerden, ontdekten ze dat ze buitengesloten waren, terwijl al hun bezittingen nog binnen in het huis lagen.

Onmiddellijk na hun buitensluiting belden ze de Guardia Civil en de lokale politie, die snel ter plaatse waren. Het echtpaar legde uit dat ze een geldige koopovereenkomst hadden en een aanzienlijke aanbetaling hadden gedaan voor de woning. Ze namen contact op met de makelaar die hun bureaucratische zaken regelde, en een van hun advocaten overhandigde de agenten alle juiste documenten. Uiteindelijk leidde dit tot de arrestatie van de man die zichzelf als de rechtmatige huiseigenaar beschouwde.

Een zekere Shöttler, de huiseigenaar, geeft aan dat het gerecht heeft bevestigd dat hij de rechtmatige eigenaar van het huis is. Bij zijn terugkeer van een reis kon hij zijn woning niet binnen, omdat de sloten waren vervangen. Volgens zijn bewering hadden de ‘bezetters’ alleen een koopoptie ondertekend, maar had hij nog geen betaling ontvangen. Met betrekking tot de renovatie van het pand en het dupliceren van de sleutels, stelt Shöttler dat het Duitse echtpaar de woning binnenkwam onder het voorwendsel om enkele dringende waterlekkages te verhelpen, terwijl hij buiten het land was.

In zijn aangifte stelt de eigenaar van het chalet dat de Duitse ‘bezetters’ hem hadden doen geloven dat ze nog twee huizen in Port d’Andratx bezaten en dat ze financieel solide waren. Dit bleek echter onwaar te zijn. Bovendien werd de eigenaar gearresteerd en bracht hij een nacht door in de gevangenis, waarna hij genoodzaakt was in een hotel te overnachten. Ondertussen blijven de ‘bezetters’ in het huis wonen, zonder te betalen of enige documentatie die hun verblijf rechtvaardigt, volgens meneer Shöttler.

Ga naar de inhoud