Wat zijn de populaire vakantiebestemmingen deze zomer van de Spanjaarden?

Wat zijn de populaire vakantiebestemmingen deze zomer van de Spanjaarden?
Beeld: via canva.com

Wat zijn de populaire vakantiebestemmingen deze zomer van de Spanjaarden?

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Verwacht wordt dat tachtig procent van de Spanjaarden deze zomer enkele vakantiedagen zal genieten. Aan de andere kant, zal 8% van hen tot het allerlaatste moment wachten om te beslissen, afhankelijk van hoeveel budget ze hebben. Er is een kleine groep van 9% die geen plannen heeft om te reizen. Dit komt naar voren uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Jetcost, een zoekmachine voor vluchten en hotels, met als doel inzicht te krijgen in de vakantieplannen van Spanjaarden voor het aanstaande zomerseizoen.

Uit het rapport blijkt dat juli de nieuwe favoriete vakantiemaand is, waarbij het augustus heeft overtroffen. Veertig procent van de Spanjaarden plant hun vakantie in deze zevende maand van het jaar, terwijl nog eens 35% ervoor kiest om in augustus te reizen. Juni ziet ook een stijgende populariteit met 14% van de mensen die kiezen om dan te reizen, en 10% houdt hun vakantieplannen tot september aan.

Over de lengte van de vakantie gesproken, heeft 32% van de mensen plannen om een trip van maximaal vijf dagen te maken; 27% plant een week weg te zijn; 25% denkt tussen 8 en 15 dagen te reizen en maar 17% overweegt een reisduur van tussen de 15 dagen en een maand. Qua uitgaven ligt het gemiddelde per persoon op 1.085 euro.

Hotels zijn de populairste keuze voor accommodatie, meer nog dan het huren van een appartement. Andere mogelijke opties zijn aparthotels, landelijke huizen en kamperen. Als het aankomt op de keuze van vervoer, staat de privéauto bovenaan de lijst. De volgende meest gekozen opties zijn vliegen, busreizen, treinreizen en varen.

Als het gaat om vakantiebestemmingen, geeft bijna zeventig procent van de Spanjaarden de voorkeur aan binnenlandse locaties boven internationale. Er is echter een kleine groep die beide soorten bestemmingen combineert. Bestemmingen met zon en strand zijn de populairste, gevolgd door grote steden en dan locaties in het binnenland of in bergachtige gebieden.

Voor internationale reizen blijft Europa de topkeuze volgens de analyse van Jetcost, terwijl Spanjaarden voor lange afstandsreizen neigen naar exotische locaties en andere bestemmingen die dit jaar populair zijn. De meest geliefde Europese bestemmingen onder Spanjaarden deze zomer zijn: Parijs, Rome, Londen, Athene, Amsterdam, Malta, Milaan, Berlijn, Lissabon en Brussel.

Ga naar de inhoud