Is deze 2,60 meter lange meerval de grootste ooit overdag gevangen in Spanje? 

Is deze 2,60 meter lange meerval de grootste ooit overdag gevangen in Spanje?
Beeld: Sergio Rodríguez

Is deze 2,60 meter lange meerval de grootste ooit overdag gevangen in Spanje? 

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALLADOLID – In de provincie Valladolid in Castilië en León heeft de 40-jarige Sergio Rodríguez volgens eigen zeggen waarschijnlijk de grootste meerval ooit gevangen. Nu zul je als oplettende lezer wellicht denken, maar werd recent niet nog geschreven over de monsterlijke meerval van 2,72 meter lang die gevangen werd in de Ebro-rivier wat de grootste meerval ooit is? En dat is nog steeds de grootste meerval in Spanje maar het verschil is dat die gevangen werd toen het al bijna donker was terwijl Sergio zijn 2,60 meter lange meerval overdag viste.

Sergio denkt dat zijn meerval de grootste gevangen ‘siluro’ ooit is overdag in Spanje. 2,60 meter en 120 kilo zwaar. De vis kon na meer dan 30 minuten ‘strijd’ uit het water gehaald worden om te meten waarna de meerval weer terug werd geschoven in de rivier. Deze meerval werd volgens Sergio overdag gevangen met een normale ‘Black cat’ hengel en met kunstaas. Meervallen laten zich zelden zien overdag en worden praktisch altijd gevangen als het schemert of al donker is.

In het geval van de 2,72 meter lange meerval waar we HIER al over schreven werd deze tegen de avond gevangen en zonder gebruik van kunstaas (señuelo artificial) maar met een ander soort aas (cebo), en dat is volgens Sergio het grote verschil. Daarom wil de 40-jarige visser uit Valladolid ook dat zijn gevangen meerval geregistreerd wordt als grootst gevangen meerval overdag. Het heeft Sergio 24 jaar vissen gekost om een grote meerval aan de haak te slaan.

Ga naar de inhoud