Is deze 2,60 meter lange meerval de grootste ooit overdag gevangen in Spanje? 

Is deze 2,60 meter lange meerval de grootste ooit overdag gevangen in Spanje?
Beeld: Sergio Rodríguez

Is deze 2,60 meter lange meerval de grootste ooit overdag gevangen in Spanje? 

VALLADOLID – In de provincie Valladolid in Castilië en León heeft de 40-jarige Sergio Rodríguez volgens eigen zeggen waarschijnlijk de grootste meerval ooit gevangen. Nu zul je als oplettende lezer wellicht denken, maar werd recent niet nog geschreven over de monsterlijke meerval van 2,72 meter lang die gevangen werd in de Ebro-rivier wat de grootste meerval ooit is? En dat is nog steeds de grootste meerval in Spanje maar het verschil is dat die gevangen werd toen het al bijna donker was terwijl Sergio zijn 2,60 meter lange meerval overdag viste.

Sergio denkt dat zijn meerval de grootste gevangen ‘siluro’ ooit is overdag in Spanje. 2,60 meter en 120 kilo zwaar. De vis kon na meer dan 30 minuten ‘strijd’ uit het water gehaald worden om te meten waarna de meerval weer terug werd geschoven in de rivier. Deze meerval werd volgens Sergio overdag gevangen met een normale ‘Black cat’ hengel en met kunstaas. Meervallen laten zich zelden zien overdag en worden praktisch altijd gevangen als het schemert of al donker is.

In het geval van de 2,72 meter lange meerval waar we HIER al over schreven werd deze tegen de avond gevangen en zonder gebruik van kunstaas (señuelo artificial) maar met een ander soort aas (cebo), en dat is volgens Sergio het grote verschil. Daarom wil de 40-jarige visser uit Valladolid ook dat zijn gevangen meerval geregistreerd wordt als grootst gevangen meerval overdag. Het heeft Sergio 24 jaar vissen gekost om een grote meerval aan de haak te slaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.