Search
menu
Search

Koningin Maxima’s gespot tijdens skitrip in de Spaanse Pyreneeën

Koningin Maxima's gespot tijdens skitrip in de Spaanse Pyreneeën

Koningin Maxima’s gespot tijdens skitrip in de Spaanse Pyreneeën

Koningin Máxima van Nederland heeft opnieuw haar liefde voor Spanje bevestigd door een ski-uitstapje te maken naar de bergen van Baqueira-Beret in de Spaanse Pyreneeën. De Nederlandse vorstin, een fervent skiester, brengt normaal gesproken haar wintersportvakantie door in de Oostenrijkse Alpen met de rest van de koninklijke familie. Dit jaar vertrok Máxima echter alvast vooruit om met een groep vriendinnen te genieten van de adembenemende pistes en het spectaculaire berglandschap van Baqueira-Beret, zo meldt het Spaanse roddelblad Hola.

In haar zwarte ski-outfit met bijpassende helm en skibril glijdt Máxima als een ervaren skiester de hellingen van de populaire Spaanse wintersportbestemming af. Ze laat zich niet van de wijs brengen door de drukte op de pistes en geniet zichtbaar van de sneeuw en de ruime afdalingen. De koningin bewijst eens te meer dat ze een bedreven skiester is en laat zich niet kennen door de andere wintersporters. Op de cover van Hola en op de website zijn foto’s te zien van Maxima’s skikunsten.

Máxima staat erom bekend een fervent liefhebber te zijn van skiën. Ze brengt bijna elke winter met haar gezin door in de Oostenrijkse Alpen, waar ze samen met koning Willem-Alexander en hun drie dochters de pistes onveilig maakt. Ook andere leden van de Nederlandse koninklijke familie zijn enthousiaste skiërs. Máxima’s schoonmoeder prinses Beatrix ging in haar jongere jaren regelmatig op wintersportvakantie.

De keuze voor Baqueira-Beret als skibestemming is niet verrassend. Het Spaanse ski-resort hoog in de Valle de Aran (Lleida) is een favoriet onder Europese koninklijke families en aristocraten. Ook de Spaanse koninklijke familie brengt er traditioneel haar jaarlijkse skivakantie door. Máxima en Willem-Alexander onderhouden een hechte vriendschap met koning Felipe en koningin Letizia.

Een liefde voor Spanje

Met haar bezoek aan Baqueira-Beret bevestigt koningin Máxima nog maar eens haar grenzeloze liefde voor Spanje en de Spaanse cultuur. Ze leerde Willem-Alexander ooit kennen tijdens de Feria in Sevilla. Ook privé onderhoudt ze warme banden met de Spaanse koninklijke familie.

Naast haar skitrip naar Baqueira-Beret reist Máxima voor zowel werk als plezier regelmatig af naar Spanje. Ze woont graag feesten, partijen en bruiloften van Spaanse kennissen bij. In januari is Maxima nog gespot in Madrid waar ze sen met dochter Amalia aan het shoppen was. Amalia is ook vaak in Madrid te vinden om te feesten, winkelen of gewoon om relaxter te leven dan in Nederland, zoals we HIER al beschreven.

Ga naar de inhoud