Veel vakantieverkeer verwacht op Spaanse wegen tijdens ‘operación salida del verano’

Veel vakantieverkeer verwacht op Spaanse wegen tijdens ‘operación salida del verano’
Beeld: Europa Press

Veel vakantieverkeer verwacht op Spaanse wegen tijdens ‘operación salida del verano’

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Spaanse verkeersdienst DGT begint op vrijdag 2 juli weer met de jaarlijks terugkerende ‘operación salida del verano’. Dit is een periode die in verschillende fasen is onderverdeeld en wat een periode aangeeft dat het extra druk wordt op de wegen vanwege inwoners die op pad gaan naar de kust of naar het binnenland en de bergen. Met name het verkeer vanuit de grote steden naar de kust zorgt vaak voor problemen, ongevallen en helaas ook verkeersdoden.

Deze vrijdag 2 juli om 15 uur start fase 1 van de speciale vakantieverkeer periode. De Dirección General de Tráfico (DGT) verwacht net zoals andere jaren weer miljoenen verkeersbewegingen op de Spaanse wegen maar dit jaar is anders dan andere jaren. Verwacht wordt dat het net zoals andere jaren druk wordt omdat veel inwoners van Spanje in eigen land blijven deze zomer.

Voor de maand juli verwacht de DGT 43,3 miljoen verkeersbewegingen en tijdens het eerste weekend tussen vrijdag 2 juli 15 uur en zondag 4 juli om 23.59 uur verwacht de DGT 4,4 miljoen verkeersbewegingen. De drukste uren verwacht men tussen 15 en 23 uur op vrijdag 2 juli en zaterdagmorgen 3 juli, met name op de uitgaande wegen bij de grote steden.

De DGT zal extra gaan controleren op de snelheid, alcohol en drugs en het gebruik van smartphones, iets dat steeds dodelijker wordt. Er zijn 780 vaste flitspalen die de snelheden controleren en men kan gebruik maken van 545 mobiele snelheidscamera’s. 

Ook heeft de DGT 12 helikopters, 39 drones, 15 gecamoufleerde bestelbussen en vrachtwagens en 216 camera’s die controleren op de autogordel ter beschikking. Er zijn daarnaast duizenden agenten van de Guardia Civil Tráfico op de been om het verkeer in goede banen te laten verlopen.

Overleden

In de maand juni zijn er in Spanje 40 mensen meer overleden op de Spaanse wegen dan in 2019 (2020 wordt overgeslagen vanwege de situatie toen) met 110 verkeersslachtoffers. Tussen 1 januari en 30 juni zijn er op de Spaanse wegen alweer 458 mensen overleden, 359 mannen en 90 vrouwen, dat is ruim 100 meer dan in dezelfde periode in 2020 toen dat nog 340 was maar minder dan in 2019 toen in het eerste halfjaar 486 verkeersdeelnemers overleden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.