Is Spanje net zoals Nederland en België ook in de ban van de ‘lelijke mode’ zoals die van AH, Zeeman, Febo, Aldi en Lidl?

Is Spanje net zoals Nederland en België ook in de ban van de ‘lelijke mode’ zoals die van AH, Zeeman, Febo, Aldi en Lidl?
Beeld: AH kleding / web

Is Spanje net zoals Nederland en België ook in de ban van de ‘lelijke mode’ zoals die van AH, Zeeman, Febo, Aldi en Lidl?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Noem het lelijke mode of festivalmode, de reinste onzin of een prachtige reclame mogelijkheid voor de winkels, ook wel fanwear genoemd. De ‘ugly fashion’ die er niet uitziet is helemaal booming deze zomer. Eigenlijk was dat al een tijdje zo toen de Lidl met een eigen kledinglijn kwam met daarop hun bekende logo en in de blauw, geel witte kleuren. In Nederland en België doen nu ook de Febo, Zeeman, Aldi en de Albert Heijn mee maar hoe is het met deze trend in Spanje gesteld? Kun je daar de lelijke Mercadona-mode al kopen?

Voordat je verder leest … nee, er bestaat geen Mercadona-mode of kledinglijn en de kans is klein dat die er ooit officieel zal komen (een ander ding is niet officieel zoals HIER te zien is). Het is in Spanje dus niet mogelijk om shirts, polo’s, petjes of slippers met het Mercadona logo te kopen maar dat kan wel soms bij de Lidl en de Aldi en zelfs bij de Carrefour. Deze winkels lanceren regelmatig exclusieve tijdelijke aanbiedingen die dan vaak ook meteen zijn uitverkocht en, geloof het of niet, voor vaak veel meer geld worden doorverkocht op internet.

De ‘ugly fashion’ of ‘moda-fea’ is nog niet trending in Spanje waar ze wellicht iets te nuchter zijn voor deze ontwikkeling. Dat wil zeker niet zeggen dat deze fashion-trend ook naar Zuid-Europa kan overwaaien maar voorlopig is de enige ‘ugly fashion’ te vinden in de drukke badplaatsen waar de buitenlandse toeristen er soms wel erg vreemd bijlopen (vooral niet te serieus nemen he).

In Nederland en België zijn ze echter niet vies van de lelijke kleding die perfect samengaat met het huispak zoals enkele jaren geleden het fel oranje gekleurde Roy Donders Juichpak van de Jumbo supermarktketen of de Spaanse slippers of Crocs die weer helemaal trendy zijn. Even wat mogelijkheden op een rij:

NIEUW: Albert Heijn zomeroutfit

De welbekende Nederlandse supermarktketen Albert Heijn heeft deze zomer ook een limited edition kledinglijn geïntroduceerd. De collectie bestaat uit een Hawaii-shirt, een jog short, sokken, een trui en een vissershoedje. Alle items zijn voorzien van een retro Albert Heijn logo en verkrijgbaar vanaf 2,99 euro. Wees er echter snel bij want het is een limited edition collectie die vanaf 4 juli en zolang de voorraad strekt te koop is bij alle AH winkels en via ah.nl 

Aldi festival-collectie

De Aldi supermarktketen heeft de Festivaldi’-collectie uitgebracht in België. Deze collectie bestaat uit tracksuits, vissershoedjes, hoodies en T-shirts met het kenmerkende blauw-wit gestreepte Aldi-patroon. De exclusieve kledingstukken zijn niet te koop in de winkels, maar kun je alleen krijgen via een festivalcampagne van de discounter.

Lidl fanwear

Het is alweer twee jaar geleden dat de Lidl supermarktketen met een fanwear collectie kwam die in de supermarkten en via de website te koop was. Dat was een mega-succes en zowel in Nederland, België, Spanje en Duitsland waren de items al snel uitverkocht. Er ontstond een hele hype en de fanwear werd voor meer geld op internet doorverkocht. In 2021 deed de Lidl de fanwear items nogmaals in de verkoop maar over een speciale editie in 2022 is nog niets bekend.

Zeeman fancollectie

De winkels van Zeeman verkopen al jaren een eigen kledinglijn met onder andere slippers, sokken, hoodies, T-shirts, sweaters, boxers, shorts en zelfs een frisbee met daarop in verschillende vormen en kleuren het Zeeman logo. Sommige items van de fancollectie zijn alleen via internet te koop terwijl andere ook in de winkels te vinden zijn. 

Febo snackbar-mode

Een van de eerste merken die met een eigen fanwear kledinglijn kwam in Nederland was Febo. Deze snackbarketen is tegenwoordig dus niet alleen meer bekend vanwege de automatiek en de frikandel of kroket uit de muur maar ook vanwege de zeer opvallende fanwear. Er zijn mutsen, petjes, slippers, sokken, T-shirts, onderbroeken, handdoeken, huispakken, joggingbroeken, paraplu’s en een stoer snacktasje.

Ga naar de inhoud