Search
menu
Search

Spanjaarden consumeren gemiddeld 3,8 kilo koffie per jaar

Spanjaarden consumeren gemiddeld 3,8 kilo koffie per jaar
Beeld: via canva.com

Spanjaarden consumeren gemiddeld 3,8 kilo koffie per jaar

Met melk, zwart, cortado, met of zonder suiker, koffie is een sociaal element dat een cultuur om zich heen heeft gecreëerd. In Spanje wordt gemiddeld 3,8 kilo koffie per persoon per jaar gedronken. Volgens de Spaanse Koffie Vereniging (Aecafé) worden in horecagelegenheden in Spanje bijna 22 miljoen kopjes koffie per dag gedronken. 

Dit maakt Spanje de koploper in Europa als het gaat om koffieverkoop in de horeca. Thuis drinken Spanjaarden gemiddeld bijna 44 miljoen kopjes koffie per dag. Wereldwijd wordt verwacht dat de wereldkoffiemarkt opnieuw een tekort zal vertonen. In het koffiejaar 2022-2023 wordt een tekort van 7,3 miljoen zakken koffie verwacht.

Koffie is een veelzijdig en cultureel product. Het is een van de sociaalste elementen in Spanje en heeft een lange traditie. De Spaanse Koffie Vereniging constateert dat consumenten steeds meer waarde hechten aan de kwaliteit van koffie. Ze willen ervaren dat koffie een echte culinaire ervaring is.

koffie
Hoe bestel je een kopje koffie in de verschillende autonome regio’s in Spanje
Als regelmatige Spanje bezoeker of als je er woont ken je de cortado, café con leche, carajillo etc. wel maar wist je dat elke autonome regio andere namen en types koffie heeft? Een overzicht!
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?