skip to Main Content
Van Uber en Cabify naar BlaBlaCar en nu ook Yayocar in Spanje
123rf

Van Uber en Cabify naar BlaBlaCar en nu ook Yayocar in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Wellicht heb je wel eens gehoord van de Uber en Cabify alternatieve taxi service die wereldwijd te boeken is en ook op veel plaatsen in Spanje. Bij Uber en Cabify gaat het in principe om een autohuur met chauffeur, de zogenaamde VTC waarmee nogal wat problemen zijn in Spanje. Dan heb je ook nog de carsharing service van BlaBlaCar waar nu een nieuwe dienst bij is gekomen, speciaal voor ouderen.

Volgens de meest recente gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) zijn er in Spanje ongeveer 4,7 miljoen personen die alleen leven waarvan 41,8% ouder is dan 65 jaar. Eenzaamheid (soledad) is een groot probleem in Spanje waarbij dit met name bij ouderen soms een reden is voor zelfdoding, zoals we hier al eens omschreven.

Om tegen de eenzaamheid te vechten heeft men nu een alternatief voor de populaire BlaBlaCar dienst opgericht genaamd YayoCar. Yayo betekent opa in het Spaans en daar is deze dienst dan ook voor bedoeld, voor de ouderen van dagen als alternatief voor de ambulances, bussen en taxi’s.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Het fenomeen BlaBlaCar en carsharing in Spanje[/su_note]

Het gaat in dit geval, net zoals bij BlaBlaCar, om een smartphone app die binnenkort gelanceerd moet worden in de respectievelijk app winkels. YayoCar is bedacht door twee 21-jarige studenten uit Extremadura waarbij het idee is dat ouderen de eigen auto delen om andere ouderen rond te rijden.

Naast dat de ouderen zo een alternatieve en meer persoonlijke manier van reizen hebben, is het ook een perfecte manier om ouderen bij elkaar te brengen zodat er wellicht minder eenzaamheid is, met name in de rurale / landelijke gebieden in Spanje.

De bedenkers van YayoCar hebben voorlopig 1.000 euro aan prijzengeld gekregen tijdens het HackForGood Cáceres 2019 evenement.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Beste redactieleden, Kijk eens goed naar de foto. Zijn dit de taxi’s die in Spanje rijden? Ik zal u helpen: de foto laat een auto zien met het stuur rechts. Ik mag toch aannemen dat in Spanje de taxi’s met het stuur links in de auto rijden.
    Misschien de foto verkeerd afgedrukt??

    1. Man man ik kan met mijn leesbril op niet eens goed mijn telefoon lezen dus gebruik ik die vrijwel enkel maar om te bellen. Ik heb er maar iets van 4 apps op staan en die gebruik ik vrijwel nooit omdat ik gewoon moeite heb met het kleine scherm. Mij zul je dus nooit op straat via een app een taxi bestellen want dat gaat gewoon niet lukken. En ik ben echt niet de enige op leeftijd waarbij de ogen het lastig hebben.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken