Spaanse Netflix serie La Casa de Papel keert terug naar Madrid

Spaanse Netflix serie La Casa de Papel keert terug naar Madrid
Beeld: Netflix

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Afgelopen zaterdag tijdens de Champions League finale wist Netflix al een video uit te zenden met daarin de hoofdrolspelers in deel 3 van de meest succesvolle niet-Engels sprekende Netflix serie La Casa de Papel. In die korte video werd ook de releasedatum van de nieuwe trailer bekend gemaakt en dat was maandag 3 juni. In die twee minuten durende video is o.a. te zien dat de criminele bende terugkeert naar Madrid.

Begin april werd de releasedatum van deel 3 van de populaire Netflix serie La Casa de Papel bekend gemaakt. Vanaf dat moment wachten wereldwijd fans in spanning af en telt men de dagen tot 19 juli, de wereldwijde release van heel deel 3 dat exclusief bij Netflix te zien zal zijn. In aanloop naar die uitzenddatum worden er regelmatig via de sociale media korte video’s en foto’s gelekt en gedeeld maar is er verder niet veel bekend gemaakt over de personages en het verhaal.

Op de korte video van april was al te zien dat de criminelen genoten van hun tot nu toe rustige leven op Caribische en Aziatische eilanden maar daar komt snel een einde aan. Uiteindelijk werd afgelopen zaterdag tijdens de Champions League finale de cast voorgesteld en werd deze maandag de trailer uitgezonden.

Met de slogan ‘Dit keer draait het niet om geld. Dit keer draait het om familie’ geeft men al aan dat er dit keer meer op het spel staat dan alleen de miljoenen of miljarden. Rio wordt gevangen genomen en Tokio vliegt voor hulp naar Thailand om in contact te komen met de Professor waarna de bende weer bijeen komt voor een extra grote klus.

Madrid

In de spannende trailer is veel actie te zien en ook (waarschijnlijk) de bestemming van de dieven: de Bank van Spanje in Madrid. In februari wisten wij al te melden dat de Banco de España in de Spaanse hoofdstad waarschijnlijk (volgens de geruchten) een hoofdrol zou spelen in deel 3 van La Casa de Papel.

Daarmee is La Casa de Papel teruggekeerd naar waar het hele avontuur begon, Madrid waar de bende in deel 1 de Nationale geldfabriek ofwel Fábrica de Moneda y Timbre heeft beroofd. Volgens de geruchten gaat het nu echter niet om een normale bankoverval maar is men uit op de goudstaven die gelegen zijn in de zwaar beveiligde kluizen die diep onder de Plaza de Cibeles liggen (maar dat laatste is een gerucht en is niet bevestigd).

Wat en waarom de criminelen naar Madrid terugkeren is dus nog niet helemaal duidelijk maar het zal ongetwijfeld met de gevangen genomen Rio te maken hebben. In ieder geval laat de Professor een maquette zien van de Bank van Spanje, zijn er opnames te zien van het interieur en vliegt er geld door de lucht.

Op het einde van de trailer is ook de op het einde van seizoen 2 doodgeschoten Berlin te zien. De Professor ontmoet op het centrale plein in Florence met de Kathedraal op de achtergrond Berlin maar zoals het er nu naar uitziet gaat het daarbij om een flashback die in de serie voorkomt.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.