De beste en slechtste steden in Spanje om te fietsen

De beste en slechtste steden in Spanje om te fietsen
Beeld: 123rf

De beste en slechtste steden in Spanje om te fietsen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse consumentenvereniging OCU heeft aan duizenden fietsers gevraagd wat de beste of slechtste steden zijn om te fietsen. De fiets lijkt in Spanje steeds meer terrein te winnen en begint nu ook steeds populairder te worden als transportmiddel en niet alleen voor de sport of vrije tijd. Maar wat zijn volgens de fietsers de beste en slechtste steden om te fietsen in Spanje?

In totaal hebben er 4.394 fietsers en niet-fietsers meegedaan aan de OCU enquête over de fietssteden in Spanje. Deze enquête werd hoofdzakelijk uitgevoerd in tien provinciale hoofdsteden, te weten Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Zaragoza, Málaga, Murcia, Palma (Mallorca), Las Palmas (Gran Canaria) en Bilbao.

In de enquête werd onder andere gevraagd naar het aantal inwoners dat minstens een keer per week op de fiet stapt, het openbare fietsverhuursysteem, de parkeerplaatsen of fietsenstallingen, de fiets meenemen in het openbaar vervoer, de verkeersomstandigheden in de stad en de aanwezigheid van fietspaden.

Meer interessante artikelen:
Verkoop elektrische fietsen enorm gestegen in Spanje
Fietsverkoop met 20% gestegen naar 1,2 miljoen fietsen in Spanje
Meest gestelde vragen over fietsen in Spanje

Met een totaal van 71 van de 100 punten is de stad Valencia op de eerste plaats geëindigd en kan deze stad zich kronen tot de beste stad om te fietsen (volgens de deelnemers aan deze enquête dan).

Als tweede staat Sevilla op de lijst met 65 van de 100 punten gevolgd door Barcelona (64/100), Palma de Mallorca (64/100), Zaragoza (63/100), Málaga (62/100), Las Palmas de Gran Canaria (61/100), Bilbao (56/100), Murcia (56/100) en als laatste Madrid (47/100).

fietsen OCU
Beeld: OCU
Ga naar de inhoud