Search
menu
Search

Ham, paella en een lekker koud biertje op een terras zijn de favorieten bij de toeristen

Ham, paella en een lekker koud biertje op een terras zijn de favorieten bij de toeristen
Beeld: via canva.com

Ham, paella en een lekker koud biertje op een terras zijn de favorieten bij de toeristen

Uit een onderzoek is gebleken dat buitenlandse toeristen die gedurende de zomer Spanje bezoeken het liefst de jamón iberico, paella, patatas bravas en cerveza nuttigen op een terras. In juli en augustus zijn er weer miljoenen buitenlandse toeristen naar Spanje gekomen voor de stranden, de culturele hoogtepunten en de gastronomie.

Madison Market Research hield gedurende de drukste zomermaanden een enquête onder de buitenlandse vakantiegangers die naar Spanje kwamen waaruit is gebleken dat men het liefst een koud biertje drinkt op een terras en dat samen doet met een bord jamón (ham) of paella.

Uit dat onderzoek is gebleken dat 38% van de ondervraagden een goed bord Spaanse ham zeer waardeert, terwijl 13% het liever doet met paella, 8% met calamares en rabas (inktvis) en 8% met patatas bravas.

Om dat lekkere eten weg te spelen drinkt 40% van de ondervraagden het liefst een koud biertje en 36% een lekker glas (Spaanse) wijn. Ook blijkt uit het onderzoek dat de beste plaats om dit alles te doen een terras is waarvoor 52% van de ondervraagden koos.

Men heeft bij het onderzoek ook gekeken naar de keuze van de toeristen afkomstig uit verschillende werelddelen. Aziaten eten bijvoorbeeld het liefst de Spaanse ham, kip of kaaskroketten (12%) terwijl Amerikanen liever een bord lekkere paella eten (16%). De toeristen uit Europese landen kiezen blijkbaar liever voor een bordje patatas bravas (12%).

Alhoewel bekend is dat het merendeel van de buitenlandse toeristen die Spanje bezoeken dat hoofdzakelijk doen voor het strand en de zon geeft 36% aan dat ze ook graag nieuwe steden willen bezoeken waarvan 23% aangeeft te genieten van monumenten en de architectuur.

De gastronomie is voor 10% van de ondervraagden het belangrijkste terwijl 18% aangeeft voor het strand te komen. Bij de musea zijn vooral het Prado (47%), het Palacio Real (26%) en Museo Reina Sofia (22%) in Madrid erg populair. Ook het Alhambra (18%) en Las Cibeles (24%) staan hoog in de lijst van veelbezochte plaatsen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?