Search
menu
Search

Wat is de beste ‘panettone’ van Spanje volgens de Consumentenbond

Wat is de beste 'panettone' van Spanje volgens de Consumentenbond
Beeld: OCU / web

Wat is de beste ‘panettone’ van Spanje volgens de Consumentenbond

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat het tijd is om te genieten van heerlijke traditionele lekkernijen in Spanje. Eén van deze lekkernijen is de ‘panettone’, een Italiaans kerstgebak dat ook in Spanje steeds populairder wordt. Het is een zoet brood met rozijnen en gekonfijte citrusvruchten of chocoladestukjes. Maar waar kunnen we in Spanje de beste ‘panettone’ kopen? Lees ook ons eigen SpanjeRecept onderaan dit artikel.

De Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) heeft 16 klassieke ‘panettones‘ uit supermarkten geselecteerd om te bepalen welke de beste is. Voordat we de resultaten van de OCU bekijken, is het belangrijk om te benadrukken dat er nog steeds gebreken zijn in het etiketteren van ‘panettones‘ in Spanje.

Volgens de Spaanse wetgeving moeten alle ingrediënten duidelijk vermeld worden op de verpakking, maar helaas is dit niet altijd het geval bij ‘panettones‘. Sommige merken vermelden niet alle ingrediënten of gebruiken onduidelijke termen zoals “aroma’s” of “natuurlijke smaakstoffen”. Dit kan problematisch zijn voor mensen met allergieën of speciale dieetwensen.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de voedingswaarden van ‘panettones‘. Deze lekkernijen bevatten vaak veel suiker en vet, dus het is goed om te weten wat je precies eet. Helaas ontbreekt deze informatie soms op de verpakking of is het niet duidelijk aangegeven. Het is daarom aan te raden om altijd de ingrediëntenlijst en voedingswaarden te controleren voordat je een ‘panettone‘ koopt.

De beste panettone

Na het testen van 16 verschillende ‘panettones‘ uit supermarkten in Spanje, heeft de OCU een top 5 samengesteld met de beste opties. Op nummer één staat de ‘panettone‘ van El Corte Inglés, gevolgd door de ‘panettone‘ van Carrefour en de ‘panettone‘ van Mercadona. Hoewel deze merken niet de traditioneelste zijn, scoren ze wel hoog op smaak en kwaliteit.

De ‘panettone‘ van El Corte Inglés wordt geprezen om zijn luchtige textuur en goede balans tussen zoet en zuur. Daarnaast is het ook één van de goedkoopste opties in de top 5, waardoor het een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare maar toch smakelijke ‘panettone‘.

De ‘panettone‘ van Carrefour wordt geroemd om zijn rijke smaak en goede structuur. Het enige minpuntje is dat het iets duurder is dan de andere opties in de top 5. De ‘panettone‘ van Mercadona scoort ook hoog op smaak en textuur, maar heeft als nadeel dat het iets te zoet kan zijn voor sommige mensen.

Naast de top 3 zijn er nog twee andere ‘panettones‘ die goed scoren volgens de OCU: de ‘panettone‘ van Lidl en de ‘panettone‘ van ALDI. Beide merken bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en worden geprezen om hun smaak en textuur. Het enige verschil is dat de ‘panettone‘ van Lidl iets duurder is dan die van ALDI.

Als je op zoek bent naar een meer traditionele ‘panettone‘, dan zijn er ook enkele opties beschikbaar. De ‘panettone‘ van El Corte Inglés Selección en de ‘panettone‘ van La Tienda de la Abuela scoren beide goed op smaak en structuur, maar zijn wel iets duurder dan de andere opties in de top 5.

Panettone
SpanjeRecept: Panettone die tijdens kerst wordt gegeten in Spanje
In plaats van oliebollen en appelflappen wordt met de kerst en de jaarwisseling in Spanje de panettone gegeten, een oorspronkelijk Italiaanse lekkernij die door de Spanjaarden is overgenomen. Met ons SpanjeRecept kun je dit brood zelf maken.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud