Belgische man krijgt 14 jaar celstraf voor moord op Belgische vrouw in Málaga

Belgische man krijgt 14 jaar celstraf voor moord op Belgische vrouw in Málaga
Beeld: 123rf

Belgische man krijgt 14 jaar celstraf voor moord op Belgische vrouw in Málaga

MÁLAGA – In november 2019 werd in haar landelijk gelegen woning in Tolox aan de Costa del Sol het stoffelijk overschot gevonden van de 58-jarige Belgische vrouw. Anne H. werd op haar bed onder lakens en dekens door een familielid gevonden. Meteen werd daarna een onderzoek gestart en wist de politie enkele dagen later in België de verdachte van deze moord aan te houden. De Belgische man is nu tot 14 jaar celstraf veroordeeld.

De 58-jarige Belgische Anne H. werd door de 51-jarige Belgische Frank D. om het leven gebracht. Frank D. is nu veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertien jaar voor opzettelijke doodslag. Frank D. wordt in de Spaanse pers ook wel ‘el manitas’ genoemd omdat hij klusjes in huis deed bij de Belgische vrouw die in een afgelegen huis in Tolox woonde.

Frank D. zou enkele dagen in de woning verblijven om klusjes te doen maar in de nacht van 11 op 12 november 2019 werd Anne H. om het leven gebracht. Frank sloeg Anne H. meerdere keren met een stomp voorwerp op haar hoofd waarna zij aan de verwondingen overleed. De reden voor deze brute moord is nog steeds niet bekend gemaakt.

Na de moord op Anne H. besloot Frank D. de Mercedes van de vrouw te pakken en zonder te stoppen naar België te rijden. Daar werd Frank D. echter op 15 november in Tubize gearresteerd nadat er een Europees aanhoudingsbevel was uitgegeven door de Spaanse justitie. Uiteindelijk heeft de Spaanse rechter Frank D. tot 14 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor opzettelijke doodslag. Verder moet Frank D. ook 100.000 euro betalen aan de dochter van Anne H.

Na de moord op Anne vertelde de broer van de vrouw dat er geen sprake was van een liefdesrelatie met Frank D.. Anne H. woonde sinds juli 2019 samen met haar honden in de woning zo’n 500 meter van de A-366 bij een deel van de gemeente Tolox dat Pecho de Molino heet.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.