Deze Spaanse specialiteiten zijn te vinden bij de Lidl in Nederland maar OP=OP

Deze Spaanse specialiteiten zijn te vinden bij de Lidl in Nederland maar OP=OP
Beeld: Lidl / facebook

Deze Spaanse specialiteiten zijn te vinden bij de Lidl in Nederland maar OP=OP

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Regelmatig vinden er themaweken plaats bij de Lidl-supermarkten in Nederland (@lidlnederland) en vaak gaan deze over landen met daarbij horende specialiteiten. Daaronder bevindt zich ook de Spaanse week met specialiteiten van het Lidl-huismerk Sol y Mar. Sinds 26 april liggen er weer Spaanse kazen, sardines, worsten, olijven, zoetigheden en dranken in de schappen bij de Lidl, maar wees snel want de Spaanse week is al voorbij en OP=OP.

Zelfs in Spanje verschijnen regelmatig nieuwsberichten over de ‘Semana Española’ in de Nederlandse Lidl supermarkten, want volgens de Spaanse bezoekers zijn de Spaanse producten in Nederland vaak goedkoper dan in eigen land. Dat wil echter nog niets zeggen natuurlijk over de kwaliteit van deze producten, maar dat moet iedereen zelf bepalen. Hieronder beschrijven we enkele Spaanse producten van de Lidl in Nederland. Overigens vinden er wel vaker Spaanse weken plaats (ook bij de ALDI) dus mocht je nu niets in de supermarkt vinden, even geduld nog voor de volgende Spaanse weken.

Crema Catalana en caramel flan

Wie kent het gerecht nu niet, de heerlijke crema catalana als dessert. Het is een romige pudding met vanillesmaak en gekaramelliseerde suiker die al te koop is voor 1,39 euro voor 155 gram Spaanse zoetigheid. Ook lekker als nagerecht is de ‘flan caramelo’ of een traditioneel pudding dessert met vanillesmaak en karamelsaus voor 1,69 euro. 

 • product1
 • product1a

Churros

De bekendste Spaanse snacks zijn de ‘churros’ en deze zijn in twee stijlen te koop bij Lidl. Je hebt ‘verse’ churros bestrooid met suiker die per drie stuks verkocht worden voor 0,99 euro. En je hebt de diepvries mini-churros met chocolade vulling voor 1,99 euro. 

 • product4
 • product5

Spaanse kaas

Van het Lidl-merk Sol y Mar zijn er diverse Spaanse kazen te koop, zoals de kaastrio met een frisse en pittige Ibérico, licht pikante Manchego en een harde geitenkaas voor 3,49 euro of de kaastrio Spaanse stijl met gerijpte en gezouten kaas in de smaken naturel, paprika en tomaat-basilicum voor 3,79 euro.

 • product2
 • product3

Fuet en Catalaanse worstjes

Voor slechts 4,29 euro kun je een Fuet-selectie kopen met verschillende soorten gedroogde worsten die als aperitief of tussendoor gegeten kunnen worden en natuurlijk ook als tapa op tafel kunnen worden gezet. Er is ook een verpakking met vier Catalaanse worstjes te koop die stevig en pittig gekruid zijn voor 2,79 euro.

 • product6
 • product7

Tortilla en Patatas Bravas

Natuurlijk mogen deze klassiekers van de Spaanse (tapas) keuken niet ontbreken. Lidl verkoopt de traditionele ‘tortilla de patatas’ ofwel aardappelomelet in de varianten spinazie, paprika en paprika-salami voor 3,49 euro per stuk. De ‘patatas bravas’ worden vaak gegeten als tapa of als ‘pìca pica’ (om te delen) en Lidl heeft twee varianten, met mojosaus of met aioli voor 1,99 euro per stuk.

 • product8
 • product9

Tapas-selectie en Paella-kit

Weet je niet welke tapa je op tafel moet zetten, dan kun je altijd voor de tapas-selectie gaan die bestaat uit een fijne selectie van Spaanse kazen en vleeswaren voor 4,49 euro. Wil je een eigen paella maken, maar is dat de eerste keer? probeer dan de Paella-kit met alle noodzakelijke ingrediënten zoals rijst, olijfolie en paella-kruidenmix INCLUSIEF een echte paella-pan voor 11,99 euro.

 • product10
 • product11

Visproducten

Natuurlijk mag het niet ontbreken aan visproducten zoals gepaneerde garnalen met Portugese piri-piri saus en Spaanse aioli saus voor 2,99 euro. En wat dacht je van de voorgekookte langoustines voor een paella of als tapa voor 8,99 euro. Je kunt ook gaan voor de gezouten kokkels en mosselen, wat een typisch Spaanse lekkernij is voor 2,29 euro. Er zijn ook sardines voor 3,69 euro en ansjovisfilets voor 2,49 euro terwijl je in de Airfryer lekkere ‘calamares’ of inktvisringen in deeg klaar kunt maken voor 2,49 euro.

 • product12
 • product13
 • product14
 • product15 2
 • product17

Andere Spaanse lekkernijen

Verder zijn er nog verschillende soorten olijven te koop, of olijfolie in handige spray of in een glazen fles. Ook zijn er drie verschillende soorten bier te koop zoals Estrella Damm flesjes, San Miguel Especial en San Miguel 0,0% in blik. Om af te koelen kun je de Spaanse gazpacho kopen voor 2,49 euro of een heerlijke citroenfrisdrank voor 0,99 euro (2 blikken). 

Ook mogen de Magdalenas niet ontbreken bij de ‘cortado’ of ‘cafe con leche’ ‘s morgens en tussendoor bij de thee de ‘pastel de nata’ (Portugees) of de Spaanse turron of nougat mix.

KIJK HIER voor alle aanbiedingen die dus in de Nederlandse Lidl supermarkten te vinden zijn, net zolang als de voorraad strekt dus OP=OP.

Ga naar de inhoud