Search
menu
Search

De perfecte Spaanse combinatie: bocadillo de patatas bravas

De perfecte Spaanse combinatie: bocadillo de patatas bravas
Beeld: AI-beeld / redactie

De perfecte Spaanse combinatie: bocadillo de patatas bravas

De ‘Bocadillo de Patatas Bravas’ is een unieke en smaakvolle culinaire creatie die de eenvoudige elegantie van de Spaanse keuken belichaamt. Dit gerecht combineert twee van Spanje’s meest geliefde delicatessen: de ‘bocadillo’, een traditioneel Spaans broodje, en ‘patatas bravas’, het bekende pittige aardappelgerecht. Het resultaat is een smakelijke traktatie die zowel als snack of als maaltijd kan worden genoten.

De ‘Bocadillo de Patatas Bravas’ is in essentie een broodje gevuld met patatas bravas. Patatas bravas zijn gefrituurde aardappelblokjes die geserveerd worden met een pittige tomatensaus en soms met aioli, een knoflookmayonaise. De combinatie van het zachte, verse brood met de knapperige, pittige aardappelen maakt dit gerecht tot een favoriet onder zowel locals als toeristen.

De basis van dit gerecht is de bocadillo, een soort baguette die iets zachter is dan de Franse variant. De patatas bravas vormen de vulling. Deze worden bereid door aardappelen te snijden, te frituren en vervolgens te overgieten met een speciale brava-saus, die typisch gemaakt wordt van tomaten, knoflook, Spaanse paprika en een mix van andere kruiden. 

Afhankelijk van de regio in Spanje of de voorkeur van de chef, kan het gerecht ook worden geserveerd met extra toppings zoals gebakken uien, paprika of zelfs chorizo en andere vlees of visgerechten zoals morcilla (bloedworst) of calamares (inktvisringen).

De ‘Bocadillo de Patatas Bravas’ is te vinden in heel Spanje, van traditionele tapasbars tot moderne cafés, maar het wordt niet overal aangeboden op het menu. Het is vooral populair in Madrid, waar het vaak wordt gegeten als een snelle lunch of als onderdeel van een tapasavond. Ook op foodfestivals en in sommige gespecialiseerde sandwich shops buiten Spanje begint het gerecht aan populariteit te winnen.

Ga naar de inhoud