De “Kwis met ballen” binnenkort op Antena 3 in Spanje te zien

De "Kwis met ballen" binnenkort op Antena 3 in Spanje te zien
Beeld: Talpa / web

De “Kwis met ballen” binnenkort op Antena 3 in Spanje te zien

In een poging om hun aanbod van succesvolle internationale spelshows uit te breiden, heeft Atresmedia de rechten verworven voor een spectaculair Nederlands format genaamd ‘De kwis met ballen’. Deze opwindende kwis zal binnenkort te zien zijn op Antena 3 in Spanje en wordt opgenomen in Nederland.

De ‘Kwis met ballen’ is een baanbrekend concept ontwikkeld door Talpa Studios in Nederland. Vijf deelnemers vormen een team en staan voor zes enorme ballen, waarvan elke bal aan een mogelijk antwoord op een gestelde vraag is gekoppeld. Zodra de vraag wordt gesteld, beginnen alle ballen te rollen. Naarmate de deelnemers antwoorden geven, stoppen de ballen die overeenkomen met de juiste antwoorden met rollen, waardoor ze voorkomen dat de bijbehorende teamleden in het water vallen.

Om dit ambitieuze format tot leven te brengen, vereist de ‘Kwis met ballen’ een ongelooflijk decor. De Spaanse versie, bestaande uit acht afleveringen, zal worden opgenomen in dezelfde studio als het originele Nederlandse programma. Hier zullen indrukwekkende reusachtige ballen de deelnemers letterlijk in het water gooien als ze de verkeerde antwoorden geven.

De ‘Kwis met ballen’ of ‘The quiz With balls’ is snel uitgegroeid tot een televisiesensatie sinds de première in Nederland vorig jaar. Het programma wekte interesse in veel andere landen, waarbij de Verenigde Staten als eerste een eigen versie produceerde. Dit vergrootte de internationale nieuwsgierigheid naar het format nog meer.

De gameplay is zowel eenvoudig als verslavend. Terwijl de ballen rollen, moeten de teams snel de juiste antwoorden geven om te voorkomen dat hun teamleden nat worden. De spanning loopt op naarmate de wedstrijd vordert en de vragen moeilijker worden. Dit zorgt voor hilarische en opwindende televisie die kijkers aan hun schermen gekluisterd houdt.

Atresmedia

Als een van de grootste mediagroepen in Spanje, heeft Atresmedia een lange geschiedenis van het brengen van succesvolle internationale formats naar het Spaanse publiek. Door de rechten voor de ‘Kwis met ballen’ te verwerven, laten ze zien dat ze voortdurend op zoek zijn naar nieuwe en innovatieve programma’s die kijkers zullen aanspreken.

Atresmedia heeft in het verleden vele hits gebracht, waaronder de Spaanse versies van shows als ‘The Voice’, ‘MasterChef’ en ‘Got Talent’. Hun vermogen om deze formats te lokaliseren en aan te passen aan de Spaanse smaak heeft hen geholpen een loyale kijkersschare op te bouwen.

Ga naar de inhoud