De Spaanse steden met de drukste wegen en meeste files volgens TomTom

De Spaanse steden met de drukste wegen en meeste files volgens TomTom
Beeld: via canva.com

De Spaanse steden met de drukste wegen en meeste files volgens TomTom

Via de Traffic Index van TomTom kunnen we erachter komen welke Spaanse steden de drukste zijn. Daarbij is dan hoofdzakelijk gekeken naar de files (atascos) die hebben plaatsgevonden in 2023. Volgens de lijst met 25 Spaanse steden van de Nederlandse navigatiesysteem fabrikant TomTom waren Vitoria-Gasteiz in het Baskenland en Gijón in Asturië de steden met de meeste files.

Elk jaar publiceert TomTom de Traffic Index Ranking en ook dit jaar is gekeken naar de Spaanse steden, om precies te zijn 25 waarvan een top 25 lijst is samengesteld. Op die lijst is te zien op hoeveel dagen er het minste verkeer werd geregistreerd, een verdeling van drukte en files per maand en het zogenaamde congestie-niveau in percentages.

In de Traffic Index Ranking van TomTom is gekeken naar de verkeersdrukte in 387 steden in 55 landen in 6 continenten.

Top 10

De hele top 25 is HIER te bekijken, maar wij melden de 10 steden die bovenaan de lijst staan. Vitoria-Gasteiz (Baskenland) is volgens de TomTom lijst de stad met het hoogste congestie-percentage van 26% waar je 21 minuten nodig hebt om 1º0 kilometer te rijden. Vitoria-Gasteiz staat op de wereldlijst op de 59e plaats, gevolgd door Gijón (Asturië) op de 81e plaats met een congestie-percentage van 19%.

Alicante staat binnen de top 25 van Spaanse steden op de derde plaats met een congestie-percentage van 23%, gevolgd door Barcelona (29%), Zaragoza (19%), Madrid (25%), Vigo (19%), Sevilla (24%), Murcia (24%) en Valladolid (16%). KLIK HIER voor de hele lijst met alle 25 Spaanse steden.

Nederland

In Nederland staan 17 steden op de lijst met op de eerste plaats Den Haag net een congestie-percentage van 39%, gevolgd door Utrecht (37%), Nijmegen (29%), Amsterdam (37%) en Apeldoorn in de top 5. Bekijk de hele lijst met details HIER.

België

Voor België staan er 10 steden op de lijst met op de eerste plaats Brussel met een percentage van 37%, gevolgd door Leuven (26%), Liege/Luik (28%), Antwerpen (34%) en Mons (23%) in de top 5. Bekijk de hele lijst met details HIER.

Ga naar de inhoud