Wat kost een cappuccino in Spanje vergeleken met andere Europese landen?

Wat kost een cappuccino in Spanje vergeleken met andere Europese landen?
Beeld: via canva.com

Wat kost een cappuccino in Spanje vergeleken met andere Europese landen?

Ah, cappuccino! Die heerlijke mix van espresso, gestoomde melk, en dat perfecte laagje schuim. Genieten toch? De prijs van dit populaire drankje varieert flink, afhankelijk van waar in Europa je een kopje bestelt. In Bosnië kunnen koffieliefhebbers hun hart ophalen, want daar betaal je voor het geliefde drankje slechts €1,27. Ter vergelijking: in Nederland kost een cappuccino gemiddeld €3,21, in België €3,25, maar wat is de cappuccino-prijs in Spanje en op welke plaats staat het land?

Het online talenplatform Preply maakte een vergelijking tussen Nederland, België, Spanje en andere Europese landen als het gaat om het drinken van een kopje cappuccino in een horecagelegenheid. De duurste cappuccino drink je in Denemarken, waar een cappuccino gemiddeld €5,39 kost, gevolgd door Zwitserland en Noorwegen met respectievelijk €5,09 en €4,12.

Waar vind je de meest betaalbare cappuccino? Bosnië is hét land waar koffieliefhebbers kunnen genieten van hun favoriete warme drank voor slechts €1,27. In Noord-Macedonië kost een cappuccino gemiddeld €1,49, terwijl in Montenegro de prijs slechts een cent meer is, op €1,50. 

Nu zijn dat allemaal landen waar de meeste Nederlands en Belgische cappuccino-liefhebbers niet op vakantie zullen gaan. Daarvoor moeten we onder andere kijken naar het land van herkomst van de cappuccino, Italië, waar dit drankje €1,58 kost. 

Ook in Spanje wordt cappuccino veel gedronken, al geeft men in dit land meer de voorkeur aan café con leche, vooral ‘s morgens. Spanje staat op de lijst van 39 landen op de 29e plaats met een cappuccino-prijs van gemiddeld €1,81, veel minder dus dan de €3,21 in Nederland en €3,25 in België.

Koffie verkeerd

Wil jij tijdens het koffiemoment indruk maken met jouw Italiaanse tongval? Let dan goed op! Het bestellen van een koffie kan qua uitspraak soms nog wel lastig zijn. Wil je het helemaal juist doen, bestel dan een kopje ‘ka – puh – chee – no’. Een keer zin in een andere koffie? Ga dan voor een ‘latte makkiato’ met een harde K in plaats van de ‘latte masji-ato’, de ‘espresso’ in plaats van de ‘expresso’ of een van de vele koffievariëteiten in Spanje, zoals de café con leche (con espuma, no nata ofwel met schuim van opgeklopte melk en niet slagroom).

Preply cappuccino prijzen Europa

Over Preply

Preply is een e-learningplatform voor het leren van talen. Het van origine Oekraïense bedrijf heeft werknemers in 30 landen in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Preply beschikt momenteel over ruim 32.000 ervaren docenten van over de hele wereld.

Verantwoording onderzoek: De cijfers uit het onderzoek zijn gebaseerd op de Cost of Living Index van Numbeo. Vanwege de oorlog zijn Israël, Oekraïne, Rusland, Wit-Rusland en Moldavië niet meegenomen in het onderzoek.

Ga naar de inhoud