Is een driegangendiner en biertje in Spanje duurder dan in Nederland en België?

Is een driegangendiner en biertje in Spanje duurder dan in Nederland en België?
Beeld: via canva.com

Is een driegangendiner en biertje in Spanje duurder dan in Nederland en België?

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op zoek naar een vakantiebestemming waar je voor een avondje uit eten niet je portemonnee over de kop hoeft te gooien? Denk dan eens aan een vakantie in Kosovo of Bosnië. Hier betaal je van alle Europese landen het minst voor een driegangendiner en een halve liter bier. Een biertje en een driegangenmenu is gemiddeld in Spanje echter ook veel goedkoper dan in Nederland of België.

Dit blijkt uit een analyse van de ‘Cost of Living Index’ door de website Kortingscode.nl. Het online kortingscode platform maakte een vergelijking tussen Nederland en alle andere landen in Europa. In Kosovo ben je 20,50 euro voor een driegangendiner en een halve liter bier. In Bosnië is dit 25,40 euro. In Zwitserland betaal je daarvoor het meest: 117,39 euro. 

In België betaal je gemiddeld 83 euro, bestaande uit een driegangendiner van 75 euro en twee keer een halve liter bier van 4 euro. In Nederland is dat 75 euro, bestaande uit een driegangendiner van 65 euro en twee keer een halve liter bier van 5 euro. In Spanje is dat echter ongeveer 51 euro, bestaande uit 46 euro voor een driegangendiner en twee keer een halve liter ‘cerveza’ van 2,50 euro. 

Biertje

Een biertje is in Spanje met gemiddeld 2,50 euro voor een halve liter bier relatief goedkoop want in Nederland is dat met 5 euro dubbel zo duur terwijl dit in België 4 euro is. Het goedkoopste biertje is te vinden in Armenië (niet een land waar je gezellig op vakantie gaat) met 1,44 euro. Het duurste biertje is niet in Zwitserland (7,21 euro) maar in Noorwegen te vinden met 8,30 euro, op de voet gevolgd door IJsland met 8,22 euro.

Driegangendiner

In Spanje kost een driegangendiner gemiddeld 45,67 euro wat minder is dan de 65 euro in Nederland en 75 euro in België. Het goedkoopste driegangendiner is te vinden in Kosovo met 17,50 euro terwijl het duurste driegangendiner gegeten kan worden in Zwitserland met 102,97 euro gevolgd door IJsland met 99,01 euro en Denemarken met 93,99 euro.

Over Kortingscode.nl

Kortingscode.nl maakt sinds 2015 onderdeel uit van Global Savings Group (GSG), Europa’s grootste bespaarbedrijf op het gebied van online shoppen. Sinds de oprichting in 2012 in München, is het bedrijf inmiddels wereldwijd gevestigd. Kortingscode.nl heeft een aanbod van meer dan 1.200 webshops.

  • Bierprijzen infographic 1 1
  • Uit eten prijzen infographic 2
Ga naar de inhoud