Spaanse Jamon Serrano producenten starten promotiecampagne in Nederland

Spaanse Jamon Serrano producenten starten promotiecampagne in Nederland
Beeld: ai-beeld / redactie

Spaanse Jamon Serrano producenten starten promotiecampagne in Nederland

Om de rijke geschiedenis en de uitzonderlijke kwaliteit van de jamon serrano te eren, hebben de Spaanse producenten zich verenigd in het Consorcio del Jamón Serrano Español (CJSE). Deze organisatie zet zich in om dit waardevolle product te promoten en de kennis ervan te verspreiden, zowel onder professionals als consumenten. Dit keer gaat het consortium de Spaanse ham onder de aandacht brengen van de Nederlandse bevolking.

Het Spaanse Serranoham Consortium CJSE zal zich concentreren op het verbeteren van de expertise en kennis van professionals in de Nederlandse voedingsindustrie. Door middel van gespecialiseerde trainingen en workshops zullen Nederlandse professionals de fijne kneepjes van het vak leren. Tijdens evenementen zoals de Foodspecialiteitenbeurs zullen er showcookings en educatieve sessies plaatsvinden.

Om de consumenten te bereiken, werkt het CJSE samen met populaire tijdschriften zoals Foodies en LekkerNijver. Daarnaast bundelen ze krachten met invloedrijke personen in de Nederlandse markt om de voordelen van hoogwaardige jamon serrano te benadrukken.

Deze initiatieven zijn erop gericht om de kennis en waardering voor de jamon serrano te vergroten, zowel bij professionals als consumenten. Door de kwaliteit en de rijke tradities achter dit product te belichten, hoopt het CJSE de reputatie van de Spaanse jamon serrano in Nederland te versterken.

De Spaanse vleesindustrie heeft de afgelopen jaar een groei van 12,7% gezien in de export van gedroogde hammen en schouders naar Nederland. Hoewel Nederland een belangrijke speler is in de vleesproductie ligt de focus voornamelijk op worst en niet-verwerkte stukken zoals haas en ribben. Dit blijkt uit een recente sectoranalyse van het ICEX over ham en worst in Nederland.

De Spaanse jamon serrano heeft zich een weg gebaand naar de harten en tafels van de Nederlandse consumenten, die steeds meer geïnteresseerd raken in authentieke en kwalitatief hoogwaardige voedingsproducten.

Ga naar de inhoud