De beste gazpacho die je in de supermarkt kunt kopen in Spanje is van Lidl

De beste gazpacho die je in de supermarkt kunt kopen in Spanje is van Lidl
Beeld: via canva.com & Lidl

De beste gazpacho die je in de supermarkt kunt kopen in Spanje is van Lidl

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Spaanse Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) heeft een vergelijkingsonderzoek gehouden onder de verschillende merken en types gazpachos die te koop zijn in de winkels in Spanje. Daarbij is gekeken naar de kwaliteit van het product, de prijzen en de ingrediënten. Bij de populaire gazpachos winnen de Lidl, Aldi, Carrefour, Eroski en Día het van de grote merken.

Nu het warm/heet is in Spanje is een gezonde koude vitaminerijke soep erg aangenaam. In Spanje heeft men daar een antwoord op met de traditionele gazpacho. Met temperaturen tussen de 30 en 40 graden kan een koud glas of kom van deze verfrissende soep/drank de nodige vitaminen geven om er weer even afgekoeld tegenaan te kunnen.

Gazpacho

De klassieker onder het afkoelende voedsel (of drank) in Spanje, de koude soep. De Gazpacho wordt gemaakt van rauwe groenten en kruiden, meestal met tomaat, maar in de originele versie beslist zonder vlees of bouillon. Deze soep wordt niet verwarmd, maar moet ijskoud gegeten worden. Gazpacho stilt de honger, lest de dorst en voorziet het lichaam van de nodige vitamines en zout.

Het gerecht wordt zowel als amuse, voorgerecht, hoofdgerecht, tapa of als tussendoortje gegeten/gedronken. De Gazpacho bestaat uit tomaten, rode paprika, komkommer, uien, water, azijn, knoflook, zout en croutons (de rode paprika, uien en croutons worden meestal apart erbij gegeven, maar het kan ook zonder).

Vergelijking OCU

Uit de vergelijking van de vereniging van consumenten is gebleken dat de beste gazpacho verkocht wordt in Lidl. De OCU kiest voor de Chef Select Gazpacho Tradicional als beste gazpacho in de Spaanse supermarkten, met 85 van de 100 punten. Zoals de OCU aangeeft, betreft het een gazpacho met de verwachte kleur en een geur die herinnert aan zelfgemaakte gazpacho. De textuur is enigszins dik en de smaak is fris en groenteachtig. De prijs voor een liter bedraagt 1,55 euro.

Deze versie van de traditionele gazpacho is een favoriet onder de meest veeleisende smaakpapillen in de analyse van huismerken, onder andere vanwege het hoge groentegehalte: 95% van de inhoud bestaat uit verse groenten en olijfolie. Dit maakt het een uitstekende keuze op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding.

gazpacho
SpanjeRecept: de verfrissende en gezonde koude soep ‘Gazpacho’
Als het warm is in Spanje eten (of drinken) veel Spanjaarden een lekker koude ‘gazpacho’, maar wat is dat eigenlijk, waar komt deze ‘sopa fria’ vandaan …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud