Niemand wil naar de Spaanse Supercup voetbalwedstrijd in Saoedi Arabië

Niemand wil naar de Spaanse Supercup voetbalwedstrijd in Saoedi Arabië
Beeld: Movistar+
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VOETBAL – Vanaf het begin dat de Spaanse voetbalbond bekend maakte dat de Spaanse Supercup gespeeld zou worden in Saoedi Arabië zijn er problemen geweest. Zo wil de Spaanse nationale televisie RTVE de wedstrijden niet uitzenden vanwege het gebrek aan mensenrechten en de vrijheid van vrouwen in het Arabische land en vinden ook de supporters het maar niets om zo ver te reizen.

Dat blijkt ook wel uit de verkoop van de kaarten. De Spaanse voetbalbond heeft 12.000 kaarten beschikbaar gesteld aan de Spaanse voetbalclubs die mee doen maar er zijn er tot nu toe slechts iets meer dan 1.000 verkocht bij Real Madrid, FC Barcelona, Atlético de Madrid en Valencia CF.

Daarbij merkt de krant El Mundo ook nog eens op dat de meeste van deze 1.076 entreekaarten niet in Spanje werden gekocht maar door Spanjaarden of buitenlanders die reeds in de omgeving of in Saoedi Arabië verblijven. 

700 kaarten gingen tot nu toe naar supporters van Real Madrid, 300 naar fans van FC Barcelona, 50 naar Atlético de Madrid en slechts 26 naar supporters van Valencia CF.

Competitie

De Supercopa de España wordt tussen 8 en 12 januari gespeeld tussen FC Barcelona, Atlético de Madrid, Valencia CF en Real Madrid. Deze wedstrijden die 100% Spaans zijn worden dit jaar niet in Spanje gespeeld maar in Yeda in Saoedi Arabië, op 6 uur en 25 minuten vliegen van Madrid (voor diegene die met de auto of bus naar de wedstrijden willen gaan is dat 68 uur en 6.676 km rijden).

De eerste semi finale wordt gespeeld tussen Valencia en Real Madrid op 8 januari om 20 uur gevolgd door de semi finale tussen FC Barcelona en Atlético Madrid op 9 januari om 20 uur. Daarna op 11 en 12 januari volgen nog twee wedstrijden voor de vierde, derde, tweede en eerste plaatsen, beide wedstrijden om 19 uur.

Televisie

RTVE, de Spaanse publieke omroep, heeft besloten de wedstrijden niet te gaan uitzenden vanwege humanitaire redenen. Logisch natuurlijk want Saoedi Arabië staat niet bepaald bekend om de mensenrechten die veelvuldig geschonden worden. 

Dat probeert men een beetje te verdoezelen door het toe te staan dat vrouwen naar het stadion mogen gaan en dan niet apart hoeven te zitten maar gewoon, zoals het hoort, tussen de mannelijke voetbalsupporters.

De Spaanse omroep geeft daarnaast aan dat juist RTVE zich altijd inzet voor de sport en vrouwen en dat Saoedi Arabië niet bepaald vrouwvriendelijk is, niet in de sport en niet in het dagelijkse leven. Want wat moet RTVE in dat land doen als daar vrouwen worden opgesloten voor het verdedigen van hun rechten?

Uiteindelijk is het Movistar+ geworden die de Supercopa de España in Arabia Saudí zal uitzenden nadat ook Atresmedia en Mediaset ervoor kozen om de wedstrijden niet uit te zenden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.