Ondanks regionale lockdowns meer verkeersdoden tijdens de Semana Santa in Spanje

Ondanks regionale lockdowns meer verkeersdoden tijdens de Semana Santa in Spanje
Beeld: 123rf

Ondanks regionale lockdowns meer verkeersdoden tijdens de Semana Santa in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Ondanks dat alle autonome regio’s op het Spaanse vasteland tijdens de Semana Santa paasvakantie week gesloten waren vanwege regionale lockdowns met in- en uitreisverboden, zijn er op de Spaanse wegen toch meer mensen overleden dan in 2019. Er wordt zelfs gesproken over het hoogste aantal verkeersdoden sinds de Semana Santa van 2016.

Tussen vrijdag 26 maart 15.00 uur en maandag 5 april 23.59 uur zijn er in Spanje tijdens de Semana Santa en Pascua 32 personen op de Spaanse wegen overleden tijdens verkeersongevallen. 

Dat is volgens de Spaanse verkeersdienst DGT 5 meer dan in 2019, ondanks dat het weggebruik voor lange afstanden met 46% is afgenomen vanwege de regionale lockdowns. 70% van de dodelijke ongevallen vond plaats op conventionele of secundaire wegen, dus niet de autowegen en snelwegen.

Dit jaar zijn er tijdens de vreemde Semana Santa toch 32 weggebruikers om het leven gekomen op het asfalt waaronder naast inzittenden van personenwagens ook 12 motorrijders, 2 voetgangers en 1 fietser. Er zijn ook 97 weggebruikers ernstig gewond geraakt tijdens de Semana Santa week.

Er hebben gedurende deze Semana Santa vakantieperiode 8,1 miljoen verkeersbewegingen plaatsgevonden wat 46% minder is vergeleken met 2019 (niet met 2020 want toen was er een thuisblijfplicht).

De meeste ongevallen met dodelijke afloop vonden plaats in de weekenden van 26, 27 en 28 maart met 14 verkeersdoden en 2, 3 en 4 april met 9 verkeersdoden. In 50% van de gevallen betrof het personen in de leeftijd 35 tot 54 jaar en 2 personen die overleden hadden de autogordel niet om.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.