Drie prefab containerwoningen in Spanje vanaf 54.000 euro

Drie prefab containerwoningen in Spanje vanaf 54.000 euro
Beeld: De40Pies / web

Drie prefab containerwoningen in Spanje vanaf 54.000 euro

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Containerwoningen zijn een goed voorbeeld van hoe trends op het gebied van huisvesting kunnen veranderen. Ze zijn nu erg populair in Spanje en andere landen, maar waren vroeger bijna onbekend. In dit artikel zullen we drie modellen, prijzen en kenmerken van containerwoningen bespreken.

Containerwoningen zijn gebouwd met behulp van zeecontainers. Vaak worden gebruikte containers gerecycled en omgebouwd tot leefruimtes, waardoor het milieu minder belast wordt dan bij traditionele bouw. De metalen structuur van een container is bijzonder sterk en duurzaam, omdat deze bedoeld zijn om zware omstandigheden op zee te weerstaan. Dit maakt containerwoningen niet alleen ecologisch verantwoord, maar ook zeer stevig en duurzaam.

Er zijn veel factoren die de prijs van een containerwoning beïnvloeden, dus er is geen standaardprijs. Een fatsoenlijke woning kan beginnen bij 1.150 euro per m². De grootte en staat van de containers, het ontwerp, de uitrusting, de energie-efficiënte installaties, afwerkingen en locatie zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de totale kosten.

Voordelen

Containerwoningen zijn een soort prefab-huizen, wat betekent dat veel van hun voordelen en kenmerken vergelijkbaar zijn. Enkele voordelen van containerwoningen zijn dat ze sneller worden gebouwd dan traditionele huizen, zeer sterk en robuust zijn, aanpasbaar aan de wensen van de bewoners, uitbreidbaar (indien mogelijk op de locatie), en zeer milieuvriendelijk zijn omdat ze de impact op de natuur verminderen en geen afval produceren tijdens de bouw. Bovendien kunnen de modules, in dit geval containers, opnieuw worden gebruikt.

Voorbeelden

Cubic 30

De Cubic 30 containerwoning is een goedkoop, klein en veelzijdig model van Cubic House, een bedrijf gespecialiseerd in prefab woningen. Met een oppervlakte van ongeveer 30 m² is het ideaal als bijgebouw bij een grotere woning. Het bevat een slaapkamer, een badkamer en een woonkamer met keuken en kost 54.503 euro. Voor wie op zoek is naar een grotere woning zijn er ook de Cubic 60 vanaf 98.069 euro voor 60 m² en de Cubic 120 vanaf 231.302 euro voor 120 m². Alle prijzen zijn inclusief 10% btw.

  • cubik1
  • cubik2
  • cubik3

TCC 60

De TCC 60 containerwoning is een goedkoop model dat is ontworpen en geproduceerd door The Corten Company. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 60 m², een slaapkamer en een badkamer, en kan worden aangepast aan elk perceel. Het kan gebruikt worden als hoofdverblijf of als gastenverblijf. Ondanks zijn compacte formaat is het ontworpen om de ruimte optimaal te benutten. De containerwoning is verdeeld in een dag- en een nachtgedeelte en de woonkamer is aan twee kanten open om voor goede ventilatie te zorgen. De prijs begint vanaf 82.500 euro (exclusief 10% btw).

  • tcc1
  • tcc2
  • tcc3

Modelo Victoria

Het bedrijf De40pies biedt het Victoria-model aan in hun assortiment, dat is gemaakt van gerecyclede containers. Het heeft een oppervlakte van 120 m², drie slaapkamers en drie badkamers. De prijs begint bij 176.630 euro (exclusief 10% btw) en kan worden geconfigureerd als een huis met twee verdiepingen of als een enkele verdieping.

  • victoria1
  • victoria2
  • victoria3
Ga naar de inhoud