Meer kampeerauto’s en campers verkocht in Spanje

Meer kampeerauto’s en campers verkocht in Spanje
Beeld: Adobe Stock

Meer kampeerauto’s en campers verkocht in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Gedurende 2019 werden er meer dan ooit kampeerauto’s en campers verkocht in Spanje. Volgens de jaarcijfers van de Asociación Española de la Industria y Comercio del Caravaning (Aseicar) steeg het aantal verkopen met 19,2% terwijl volgens Indie Campers het aantal verhuurde campers met 57% steeg (tot eind november 2019).

In totaal werden er volgens de Aseicar het afgelopen jaar 8.900 kampeerauto’s en campers verkocht in Spanje. Dat komt neer op 25 ‘autocaravanas y campers’ per dag en 180 per maand. Volgens de sector is dit aantal van bijna 9.000 verkochte kampeerauto’s en campers een nieuw record in de ‘caravaning’ sector. 

LEESTIP: De soorten kampeerauto’s en de Spaanse namen

Aseicar zegt dat met name de tot camper omgebouwde bestelbussen (campers) erg populair zijn geworden in Spanje met 1.600 verkochte modellen en prijzen tussen de 30.000 en 40.000 euro. Overigens werden er in 2019 in totaal 2.399 caravans verkocht, een stijging van 31%.

Op dit moment is het aantal ingeschreven kampeerauto’s, campers en caravans gestegen van de 250.000 begin 2019 naar meer dan 300.000 begin 2020. Daarbij wordt er gesproken over 230.000 caravans (caravanas), 60.000 kampeerauto’s (autocaravanas) en 10.000 campers.

LEESTIP: Camperverhuur in Spanje flink gestegen dit jaar

Verhuur

Naast dat er meer campers en kampeerauto’s verkocht worden in Spanje kiezen ook steeds meer mensen voor de huur van een camper of kampeerauto. Volgens Indie Campers is dat aantal met 57% gestegen tot eind november 2019. 

De buitenlandse huurders zijn goed voor 54,6% van alle reserveringen bij Indie Campers. De bestemming met de meeste reserveringen is Barcelona (37%) gevolgd door Madrid (17,8%), Bilbao (19,1%), Málaga (13,8%), Sevilla (11,5%) en Valencia (2,7%).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.