Meer kampeerauto’s en campers verkocht in Spanje

Meer kampeerauto’s en campers verkocht in Spanje
Beeld: Adobe Stock

MADRID – Gedurende 2019 werden er meer dan ooit kampeerauto’s en campers verkocht in Spanje. Volgens de jaarcijfers van de Asociación Española de la Industria y Comercio del Caravaning (Aseicar) steeg het aantal verkopen met 19,2% terwijl volgens Indie Campers het aantal verhuurde campers met 57% steeg (tot eind november 2019).

In totaal werden er volgens de Aseicar het afgelopen jaar 8.900 kampeerauto’s en campers verkocht in Spanje. Dat komt neer op 25 ‘autocaravanas y campers’ per dag en 180 per maand. Volgens de sector is dit aantal van bijna 9.000 verkochte kampeerauto’s en campers een nieuw record in de ‘caravaning’ sector. 

LEESTIP: De soorten kampeerauto’s en de Spaanse namen

Aseicar zegt dat met name de tot camper omgebouwde bestelbussen (campers) erg populair zijn geworden in Spanje met 1.600 verkochte modellen en prijzen tussen de 30.000 en 40.000 euro. Overigens werden er in 2019 in totaal 2.399 caravans verkocht, een stijging van 31%.

Op dit moment is het aantal ingeschreven kampeerauto’s, campers en caravans gestegen van de 250.000 begin 2019 naar meer dan 300.000 begin 2020. Daarbij wordt er gesproken over 230.000 caravans (caravanas), 60.000 kampeerauto’s (autocaravanas) en 10.000 campers.

LEESTIP: Camperverhuur in Spanje flink gestegen dit jaar

Verhuur

Naast dat er meer campers en kampeerauto’s verkocht worden in Spanje kiezen ook steeds meer mensen voor de huur van een camper of kampeerauto. Volgens Indie Campers is dat aantal met 57% gestegen tot eind november 2019. 

De buitenlandse huurders zijn goed voor 54,6% van alle reserveringen bij Indie Campers. De bestemming met de meeste reserveringen is Barcelona (37%) gevolgd door Madrid (17,8%), Bilbao (19,1%), Málaga (13,8%), Sevilla (11,5%) en Valencia (2,7%).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

2
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Joseph

Fijn te horen dat er weer meer Campers zijn verkocht. Echter als de provincie Valencia alle Initiativen voor parkeerplekken c.q overnachtingen verbiedt waar moeten deze dan staan tijdens de overnachtingen in het „Binnenland“? De Campers worden wel aangemerkt als Auto maar een raampje mag je niet openzetten dan heb je Direct een bekeuring te „ pakken“! Gedoogsituatie Vanuatu de gemeinten voor een kleine ondernemer is toegestaan maar dan…. Het zou uit economische redenden, meer omzet horeca, supermarkt etc. Geactiveerd moeten worden maar Met ca. 1600 geregistreerde camperplaatsen loopt Spanje ver achter Met nederland en duitsland! Groetjes Joseph uit omgeving Pinoso

Rudy Puister

Je mag met een Camper overal parkeren waar dat met een bestelbus ook zou mogen. Een raampje open veranderd dat echt niet. (Cabine raam, niet een uitklapbaar ‘woning/slaap’ raam.) Verder doen ze alleen aan de kust wel meer aan de handhaving om de wildgroei aan overnachtende en ‘camperende’ Campers tegen te gaan. Het loopt soms ook de spuigaten uit. Maar ga 5 minuten het binnenland is en bij de parkings van de grote toeristen magneten en overal kan je gaan staan waar je wilt. In 99% van het land kan je werkerlijk ‘vrij’ parkeren en vaak ook Camperen. Heerlijk, wij… Lees verder »

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.