Deze verkeersborden veranderen in Spanje in juni

Deze verkeersborden veranderen in Spanje in juni
Beeld: via canva.com

Deze verkeersborden veranderen in Spanje in juni

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In juni 2023 komen er enkele veranderingen bij de verkeersborden in Spanje. Deze beslissing is genomen door de Algemene Directie voor Verkeer, samen met de ministers van Binnenlandse Zaken en Transport, Mobiliteit en Stedelijke Agenda. Dit betekent dat we gewend moeten raken aan wijzigingen in de STOP-borden, de borden voor slecht zicht, de borden die aangeven dat er een school in de buurt is, en een nieuw bord voor wilde zwijnen. Daarnaast worden er vanaf juni nieuwe borden geïntroduceerd.

De Spaanse verkeersdienst DGT gaat dit jaar nieuwe borden invoeren om een ​​deel van de bestaande verkeersborden te moderniseren of te vervangen, maar ook om te waarschuwen voor nieuwe gevaren of verboden. Verkeersborden worden gebruikt voor het informeren van de verkeersdeelnemers over de geldende voorschriften wanneer op een weg wordt gereden. Er zijn veel soorten: waarschuwing voor gevaar, verbod, beperking van doorgang, prioriteit of verplichting, naast verkeersboden die waarschuwen voor het einde van eerdere verboden of beperkingen. Deze wegsignalen moeten gerespecteerd worden om een boete en erger nog ongelukken te vermijden.

Een van de nieuwe verkeersborden is signaal P-35, een driehoeksbord met rode rand met daarop twee auto’s die elkaar kruisen dat waarschuwt voor het gevaar van de nabijheid van verschillende baanwissel bewegingen waarbij voertuigen elkaar kruisen.

Signaal P-24a is ook een nieuw driehoeksbord met rode rand met daarop een wild zwijn wat de aanwezigheid van ‘jabaliés’ aangeeft op het wegdek. Signaal P-33 is een driehoeksbord met rode rand met daarop een auto en diverse horizontale streken wat mist, regen of sneeuw aangeeft en wat duidt op aanzienlijk verlies van zicht op het wegdek.

Signaal R-118 is speciaal bedoeld voor de gebruikers van elektrische steps. Het is een rond bord met rode rand wat een verbodsbord is en dus aangeeft dat een bepaald gebied of weg verboden is voor persoonlijke mobiliteitsvoertuigen zoals elektrische scooters.

Signaal P-21a is een bestaand verkeersbord dat aangepast wordt. Het is een driehoeksbord met rode rand met daarop een mesje en jongen waarbij het meisjes de hand vast heeft van de jongen. Op het oude brod was dat andersom en de verandering heeft dus te maken met genderidentiteit.

Onderaan zijn twitterberichten te zien waarop de nieuwe verkeersborden te zien zijn en soms vergeleken worden met de bestaande/oude verkeersborden om zo de verschillen aan te geven.

Ga naar de inhoud