Dit zijn de beste tapas-straten van Spanje

Dit zijn de beste tapas-straten van Spanje
Beeld: via canva.com

Dit zijn de beste tapas-straten van Spanje

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het is heel normaal dat bepaalde delen van Spaanse steden bekend staan om hun unieke kenmerken. Of het nu gaat om een historische wijk of een straat vol met winkels, de diverse zones van de stad hebben vaak hun eigen specifieke bekendheid. Gastronomie is uiteraard een belangrijke factor die bepaalde straten drukbezocht en geliefd maakt.

Het toeristische platform Viajar heeft met dit in hun achterhoofd een lijst samengesteld van de straten waar je de beste tapas kunt vinden. Wanneer een reiziger een nieuwe stad bezoekt, is hij vaak op zoek naar de beste bars en restaurants om te genieten van een maaltijd.

Om de beste plekken te vinden, vertrouwen mensen vaak op zoekmachines en beoordelingen op diverse toeristische en gastronomische platforms. Op basis van deze informatie heeft het platform Viajar een top 5 opgesteld van de beste straten om de allerbeste tapas in Spanje te ontdekken. De lijst is als volgt:

  1. Calle Navas, Granada.
  2. Calle de la Cava Baja, Madrid.
  3. Carrer de Blai, Barcelona.
  4. Calle del Laurel, Logroño.
  5. Calle Feria, Sevilla.

Zoals je kunt zien, is de eerste plek gereserveerd voor een van de populairste straten in Granada, de Calle Navas, gelegen in het centrum van de hoofdstad, is een straat vol met bars en restaurants die heerlijke gerechten serveren bij elke bestelling.

De website benadrukt de variëteit aan gastronomische opties die je op deze locatie kunt vinden. Je kunt er gerechten vinden die gemaakt zijn met ham, geitenkaas, de altijd populaire Spaanse kroketten of een visgerecht, zoals dat geserveerd wordt in een van de beroemdste bars op die straat, Los Diamantes. Ze staan bekend om hun brede scala aan zeevruchten: gefrituurde inktvis, gefrituurde of gegrilde garnalen, gefrituurde zeewolf, gepaneerde ansjovis, gefrituurde babyinktvis, gegrilde kleine inktvis of gefrituurde aubergine.

Na de Calle Navas straat in Granada staat de Calle de la Cava Baja in Madrid op de lijst als beste tapas-straat. In Barcelona staat de Carrer de Blai op de lijst op een derde positie, gevolgd door de Calle del Laurel straat in Logroño, in de hoofdstad van de regio La Rioja. De top vijf van beste tapas-straten wordt afgesloten met de Calle Feria in Sevilla, de regionale hoofdstad van Andalusië.

Ga naar de inhoud