Welke stad heeft het goedkope biertje van Spanje en Europa?

Welke stad heeft het goedkope biertje van Spanje en Europa?
Beeld: via canva.com

Welke stad heeft het goedkope biertje van Spanje en Europa?

Onlangs hebben we geschreven dat de stad Valencia de beste ijssalon van heel Spanje heeft en de vijfde beste ter wereld. Ook is recent gebleken dat volgens een internationaal rapport Valencia de beste stad is om als buitenlander met pensioen te gaan en te genieten van je oude dag. En nu heeft Spanje er nog een titel bij, namelijk die van de stad met het goedkoopste biertje van Spanje en zelfs heel Europa. 

Volgens een recent rapport van DFDS, de grootste veerbootoperator ter wereld, heeft Valencia de meest betaalbare bierprijzen op het Europese vasteland. Dit betekent dat Valencia andere Spaanse steden zoals Madrid en Granada verrassend genoeg achter zich laat.

Het DFDS-rapport analyseerde 70 Europese steden, 8.000 bars en pubs, en meer dan 40.000 social media-opinies om tot deze conclusie te komen. Valencia staat bovenaan de lijst als het gaat om betaalbaarheid van bier.

De gemiddelde bierprijs in Valencia ligt aanzienlijk lager dan in andere onderzochte steden. Dit is niet alleen goed nieuws voor toeristen, maar ook voor de lokale bevolking die van een goed glas bier houdt zonder de portemonnee te hoeven legen.

Terwijl Valencia zich onderscheidt door betaalbaarheid, heeft Madrid een andere eer behaald. Volgens hetzelfde DFDS-rapport, heeft de Spaanse hoofdstad het beste bier van Europa, met een indrukwekkende score van 85 op 100 punten.

biernamen
Ken jij deze manieren om een biertje te bestellen in Spanje al?
Er zijn in Spanje veel manieren om een biertje te bestellen en buitenlanders maken vaak de fout om simpelweg een ‘cerveza’ te bestellen waarna de verrassing komt, want er zijn veel benamingen. Laten we eens kijken naar de 20x manieren om een biertje in Spanje te bestellen.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud