De dorpen waar buitenlanders een huis zoeken om te kopen of te huren

De dorpen waar buitenlanders een huis zoeken om te kopen of te huren
Beeld: via 123rf

De dorpen waar buitenlanders een huis zoeken om te kopen of te huren

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Buitenlandse huizenzoekers tonen duidelijk interesse in het vinden van een woning in Spanje, zelfs in kleine dorpen met minder dan 5.000 inwoners. Naast de gebruikelijke toeristische hotspots verschijnen ook gemeenten in minder voor de hand liggende regio’s op de radar, waaronder zelfs een in Asturië. Wat deze plekken vooral gemeen hebben, is hun ligging aan de kust of hun nabijheid tot de zee.

Uit een onderzoek van het woningportaal Idealista, waarbij de bezoeken in juni en juli aan hun database werden geanalyseerd, blijkt dat Benitachell (Alicante) bovenaan staat als het gaat om zoekopdrachten naar woningen vanuit het buitenland. De gemeenten Begur, Pals en Llançà in Gerona nemen de volgende drie plekken in. Arenales del Sol in Alicante maakt de top vijf compleet.

Daarna komen we de Andalusische dorpen Frigiliana en Cómpeta tegen, gevolgd door Ses Salines op Mallorca. Verrassend staat Ponga in Asturië op de negende plek. Hierna volgen Alcossebre in Castellón, Els Poblets en El Verger in Alicante, Cala d’Or op de Balearen en tenslotte Busot en Algorfa, beide ook gelegen in Alicante. De laatste vijf van deze top 20 zijn Sencelles op de Balearen, Ojén in Málaga, Formentera del Segura in Alicante, L’Ampolla in Tarragona en San Juan de los Terreros in Almería.

woningen
Beeld: Idealista.es
Ga naar de inhoud