Spaanse procureur-generaal noemt verkeersborden niet vrouwelijk genoeg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Spaanse procureur-generaal noemt verkeersborden niet vrouwelijk genoeg
Beeld: 123rf

Laatste update: 2 maanden geleden.

MADRID – De Fiscalía General del Estado heeft in een jaarverslag gemeld dat er twijfels zijn over de vrouwelijkheid van diverse verkeersborden in Spanje. Als voorbeeld wordt een bord aangehaald dat dichtbij scholen staat waarop een jongen een meisje aan de hand vasthoudt en niet andersom. Daarom spreekt de procureur-generaal ook meer over ‘machismo con señales de tráfico’ ofwel het vermannelijken van verkeersborden.

Veel mensen zien een discussie mannelijke stereotypen op de verkeersborden als niet belangrijk maar feit blijft dat er in Spanje meer vrouwen leven dan mannen maar dat veel verkeersborden dat niet weergeven of zelfs vermannelijkt zijn. Dat wil zeggen, op sommige verkeersborden zijn neutrale poppetjes/figuren te zien terwijl op andere verkeersborden duidelijk een man te zien is in plaats van een vrouw.

In verschillende steden is men al begonnen met het aanpassen van diverse verkeersborden, daar waar dit volgens de wet mogelijk is. Daarom is het al mogelijk om in Madrid of Barcelona borden te zien met daarop niet alleen een man of een vrouw maar beiden hand in hand of twee vrouwen of twee mannen of genderneutrale poppetjes. 

In ieder geval heeft de krant 20 Minutos enkele verkeersborden op een rijtje gezet waarop het ‘machismo’ of het mannelijke stereotype te zien is. Dat wil niet zeggen dat nu plots alle verkeersborden worden aangepast in heel Spanje maar de procureur-generaal wil wel aangeven dat het genderperspectief aanwezig is in elk vraagstuk dat aan de orde komt in de maatschappij. 

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.