Aantal overleden scooter- en motorrijders stijgt in Spanje

Aantal overleden scooter- en motorrijders stijgt in Spanje
Beeld: via canva.com

Aantal overleden scooter- en motorrijders stijgt in Spanje

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Volgens de laatste gegevens van de Spaanse verkeersdienst DGT, is het aantal motorrijders tot 8 oktober gestegen in Spanje, terwijl het aantal overleden automobilisten daalde. In het afgelopen weekend overleden er maar liefst negen motorrijders in Spanje, een recordaantal in slechts twee dagen tijd.

Volgens de HIER gepubliceerde cijfers van de DGT, zijn er tussen 1 januari en 8 oktober 2023 in totaal 871 mensen om het leven gekomen op de Spaanse wegen. Dat zijn 18 personen of 2 procent minder dan in dezelfde periode in 2022, maar nog steeds verontrustende cijfers.

Van het totaal waren 413 overledenen automobilisten of bijrijders, wat 5 procent minder is dan in 2022. Er overleden echter 12 procent meer motorrijders met een totaal van 227 personen. Vooral de laatste groep baart zorgen bij de Spaanse verkeersdienst omdat dit de enige groep verkeersdeelnemers is waarbij het aantal verkeersdoden toeneemt, net zoals een kleine stijging bij de scooterrijders waarvan er 13 overleden.

Uit de cijfers is ook te zien dat er tot 8 oktober 82 voetgangers (-2%) om het leven zijn gekomen en dat er 36 fietsers overleden, wat hetzelfde aantal is als in dezelfde periode in 2022.

Ga naar de inhoud