Search
menu
Search

Dit zijn volgens de inwoners de 15 beste steden van Spanje om te wonen

Dit zijn volgens de inwoners de 15 beste steden van Spanje om te wonen
Beeld: Vigo / turismo galícia / web

Dit zijn volgens de inwoners de 15 beste steden van Spanje om te wonen

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het kiezen van een woonplek in Spanje is een complexe beslissing. Je kunt ervoor kiezen om te blijven waar je geboren bent, de gezondste stad ter wereld proberen, de goedkoopste stad kiezen, een compleet andere levensstijl aannemen en op het platteland gaan wonen of voor de altijd populaire Spaanse kustplaatsen gaan. Het is ook mogelijk om te zoeken naar een plek waar de levenskwaliteit hoog is, en daarvoor is het raadzaam om de ervaringen van de lokale bewoners te raadplegen. Dit is precies wat de Organisatie van Consumenten en Gebruikers (OCU) heeft gedaan door de bewoners te ondervragen over hun ervaringen.

Na het uitvoeren van een enquête heeft de OCU onthuld welke stad in Spanje de beste levenskwaliteit heeft. De enquête omvatte bijna 3.000 respondenten uit de 15 grootste steden van Spanje, waaronder Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Zaragoza, Málaga, Murcia, Palma de Mallorca, Las Palmas de Gran Canaria, Bilbao, Alicante, Córdoba, Valladolid, Vigo en Gijón. De resultaten tonen aan dat Vigo in Galicië de stad met de beste levenskwaliteit van Spanje is, terwijl de Spaanse hoofdstad Madrid helemaal onderaan de lijst staat.

Het onderzoek is dus gericht op de 15 meest bevolkte steden in Spanje. Er zijn echter andere steden die kunnen uitblinken in levenskwaliteit, maar deze zijn niet opgenomen in deze studie. Er zijn aanzienlijke verschillen tussen de 15 grootste steden van Spanje, omdat de OCU grote steden heeft vergeleken, zoals Madrid, met meer dan drie miljoen inwoners, met steden die als “groot” worden beschouwd, maar die 10 keer kleiner zijn, omdat ze minder dan 300.000 inwoners hebben, zoals Vigo of Gijón.

Wat zijn de belangrijkste factoren die de levenskwaliteit van een stad beïnvloeden? Om de levenskwaliteit in een stad te beoordelen, moet rekening worden gehouden met veel verschillende aspecten, zoals mobiliteit, onderwijs- en gezondheidsdiensten, kosten van levensonderhoud en beschikbare banen. De pandemie heeft de perceptie van steden beïnvloed, waarbij de kosten van levensonderhoud en de arbeidsmarkt als de meest onbevredigende aspecten worden beschouwd.

Top 15

Uiteindelijk is dit volgens de enquête en onderzoek van de OCU de lijst van beste steden in Spanje om te wonen.

 1. Vigo (Galicië)
 2. Zaragoza (Aragón)
 3. Bilbao (Baskenland)
 4. Valladolid (Castilië en León)
 5. Córdoba (Andalusië)
 6. Málaga (Andalusië)
 7. Valencia (Valencia regio)
 8. Gijón (Asturië)
 9. Alicante (Valencia regio)
 10. Sevilla (Andalusië)
 11. Las Palmas de Gran Canaria
 12. Murcia (Murcia regio)
 13. Palma (Mallorca, Balearen)
 14. Barcelona (Catalonië)
 15. Madrid (Madrid regio)
Ga naar de inhoud