Woningaankopen door buitenlanders in Spanje geconcentreerd langs de kust en op eilanden

Woningaankopen door buitenlanders in Spanje geconcentreerd langs de kust en op eilanden
Beeld: ai-beeld / redactie

Woningaankopen door buitenlanders in Spanje geconcentreerd langs de kust en op eilanden

De aankoop van woningen in Spanje door buitenlanders concentreert zich steeds meer in de Middellandse Zeeregio en op de Spaanse eilanden. Deze gebieden trekken een groeiende belangstelling van buitenlandse kopers die op zoek zijn naar een droomhuis in de zon.

De aankoop van woningen in Spanje door buitenlanders is een fenomeen dat in de afgelopen jaren steeds belangrijker is geworden. Met zijn unieke combinatie van een aangenaam klimaat, rijke cultuur en betaalbare huizenprijzen, is Spanje een populaire bestemming geworden voor buitenlandse kopers die op zoek zijn naar een tweede verblijf of een permanente woning.

De Spaanse kustgebieden zijn bijzonder in trek bij buitenlandse kopers. De aantrekkingskracht van deze gebieden is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder het milde klimaat, de nabijheid van prachtige stranden en de uitstekende infrastructuur.

Naast de aantrekkingskracht van de Spaanse levensstijl, spelen ook vastgoedbeleggingen een belangrijke rol in de aankoop van woningen door buitenlanders. Veel buitenlandse kopers zien de aankoop van een woning in Spanje als een solide belegging, waarbij ze kunnen profiteren van de groeiende vraag en de stijgende huizenprijzen in populaire gebieden.

Volgens gegevens van Idealista, een toonaangevend Spaans vastgoedportaal, zijn de meest voorkomende nationaliteiten van buitenlandse kopers in Spanje: Duitsers, Zweden, Nederlanders, Fransen, Italianen en natuurlijk Britten (waarbij opvalt dat Belgen niet in het rijtje voorkomen).

De voorkeuren van buitenlandse kopers variëren vaak per nationaliteit, afhankelijk van culturele voorkeuren, taalbarrières en bestaande gemeenschappen. Hier zijn enkele opvallende voorkeurslocaties per nationaliteit:

  • Duitsers: regio’s Balearen en Canarische Eilanden
  • Zweden: provincies Alicante en Málaga
  • Nederlanders: provincies Alicante, Málaga, Granada
  • Fransen: provincie Girona
  • Italianen: regio Canarische Eilanden
  • Britten: Manilva, Estepona, Gualchos (Granada)
  • Polen: La Mata (Alicante), Bahía de Casares
  • Litouwers: Acantilados de Los Gigantes (Tenerife)
  • Noren: Patalavaca (Mogán, Gran Canaria)
Ga naar de inhoud