Wild zwijn zwemt vanuit zee een strand aan de Costa del Sol op

Wild zwijn zwemt vanuit zee een strand aan de Costa del Sol op
Beeld: Canva

Wild zwijn zwemt vanuit zee een strand aan de Costa del Sol op

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De aanwezigen op het Benajarafe-strand in Vélez-Málaga wisten even niet wat ze zagen. Dit keer hadden ze niet te maken met een haai, walvis of dolfijn maar een zwemmend wild zwijn dat vanuit het water al zwemmend het strand op kwam. Uiteraard werd dat op video vastgelegd terwijl de ‘jabalí’ eenmaal op het strand tussen de handdoeken en parasols snel een weg zocht naar een veilige omgeving tussen het riet.

Begin juni gebeurde iets soortgelijks in Alfaz del Pi aan de Costa Blanca toen ook daar een wild zwijn vanuit het niets in zee opdook en het strand op kwam. Daarbij raakte toen een 67-jarige vrouw aan haar benen en armen gewond toen ze door het vluchtende wilde zwijn geraakt werd.

In het geval van deze verschijning aan de Costa del Sol raakte niemand gewond omdat het beest eenmaal aan land tussen de handdoeken en parasols snel de veiligheid opzocht tussen het riet. Waarschijnlijk was het wilde zwijn verdwaald of had deze het zo warm dat het dier besloot te gaan zwemmen.

Op woensdag waren er aan de Costa del Sol echter meer wilde zwijnen op pad. Rond 23 uur werd een familie van zes ‘jabalíes’ gezien in de botanische tuin van Fuengirola. Het ging om twee volwassen exemplaren en vier kleine wilde zwijnen. De politie werd toen door meerdere inwoners gebeld maar de agenten konden de wilde zwijnen niet meer vinden.

zwijn
Paniek op strand Alfaz del Pi waar een wild zwijn een 67-jarige vrouw bijt (video)
Er was vrijdagmorgen even paniek toen een wild zwijn vanuit zee het strand in Alfaz del Pi op liep, een 67-jarige vrouw beet en daarna over het drukke strand rende en een camping opging.
icoon2022www.spanjevandaag.com
everzwijn
Hoe reageer je wanneer je oog in oog komt te staan met een everzwijn in Spanje?
Stel je komt in Spanje oog in oog te staan met een everzwijn (jabalí) wat moet je dan doen om problemen, verwondingen of erger te voorkomen? We geven uitleg.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud